More



    Ape tulburi în UNPR

    În culisele UNPR se poartă în prezent lupte aprige pentru putere. Parlamentarii care provin din PPDD (foşti colaboratori ai lui Dan Diaconescu) – adică 80 % din actualii senatori şi deputaţi ai formaţiunii, sunt nemulţumiţi că Gabriel Oprea vrea să-l impună pe vicepreşedintele Valeriu Steriu la şefia Uniunii. Foştii membri ai PPDD doresc ca la Conferinţa Naţională din 26 martie să fie consfinţită o formulă de conducere din care să facă parte şi un reprezentant de al lor.

    La recenta şedinţă a conducerii UNPR, Gabriel Oprea nu a participat, dar Neculai Onţanu, preşedintele interimar, a anunţat de mai multe ori că fostul lider nu pleacă din partid, doar că situaţia i-a impus să facă un pas înapoi pentru o perioadă încă nedeterminată.

    Absenţa lui Gabriel Oprea le-a dat curaj nemulţumiţilor care provin din PPDD. Cel mai vocal a fost senatorul Ioan Iovescu care a anunţat că intenţionează să-şi depună candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului, chiar dacă acest lucru înseamnă să-l contracandideze pe Valeriu Steriu, urmaşul dorit de Gabriel Oprea.

    Iovescu a mai spus că vrea să reformeze UNPR şi să-i schimbe denumirea în Alianţa Creştină de Centru (ACC). De asemenea, el s-a exprimat deschis pentru găsirea unei formule duale la conducerea partidului.
    În cadrul aceleiaşi şedinţe, Onţanu şi-a îndemnat colegii să taxeze orice declaraţie a PSD sau ALDE care aduce atingere UNPR şi să pledeze pentru revenirea la alegerile în două tururi de scrutin. Nimeni nu a deschis însă subiectul negocierilor cu alte partide. Este însă limpede că iubirea dintre PSD şi UNPR a ajuns în faza „de şantaj”. Onţanu le-a transmis partenerilor din PSD că, în cazul în care se gândesc să îi părăsească la alegerile locale, ar putea să treacă de partea liberalilor. Nici liderii PSD nu stau cu mâinile în sân şi încearcă să rupă o bună parte din parlamentarii UNPR, cu care, se pare, au şi început negocierile.

    Voicu D.Rusu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE