More


  Piața Mare, reabilitată doar din fonduri europene

  - Advertisement -

  piata

  Conducerea Administrației Domeniului Public (ADP) anunță că a fost finalizat studiul de fezabilitate privind reabilitarea Pieţei Mari din municipiul Satu Mare. Reprezentantul ADP, Eniko Glodean, a declarat că urmează să fie analizați și, eventual, aprobați indicatorii tehnico-economici de către Consiliul Local.

  Proiectul arată bine pe hârtie
  Proiectul cuprinde o parcare subterană cu 100 de locuri, fapt care ar descongestiona traficul rutier. Cum valoarea investiției este foarte mare, iar din bugetul local nu se pot asigura fondurile necesare, se așteaptă noile axe de finanțare ale Uniunii Europene. ”Avem un studiu de fezabilitate finalizat pentru Piaţa Mare, adică piaţa centrală, care presupune o hală de mari dimensiuni. Va fi pe două nivele. Va avea un nivel de parcaje subterane, tocmai pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care îşi fac cumpărăturile aici. Acest parcaj subteran va avea până la o sută de locuri de parcare. Va mai avea un nivel unde se va desfăşura efectiv activitatea comercială şi vânzarea produselor, dotate cu spaţii frig. Investiţia se va face fie din fonduri europene, fie din fonduri guvernamentale, având în vedere dimensiunea lucrărilor”, a spus Eniko Glodean.

  Lucrările la Piaţa Someș, în grafic
  De asemenea, sunt aproape de finalizare lucrările în Piața Someș. Lucrările la clădirea principală înseamnă modernizarea fațadei, iar piața va fi dotată cu mese din fibră de sticlă. ”Am făcut deja recepția la partea din față, la copertină și urmează să terminăm fațada și să punem mesele. Vom avea în jur de 120 de metri pătrați”, a spus administratorul Pieței Someș, Sorin Stănean.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img