More


  După cinci ani, din nou în Final 4

  - Advertisement -

  CSM Satu Mare revine în lupta pentru medalii după o pauză de cinci ani.CSM Satu Mare revine în lupta pentru medalii după o pauză de cinci ani.

  Cu două finale jucate, două medalii de bronz și un loc patru în perioada 2008-2013 plus două finale de Cupa României, CSM Satu Mare a avut o perioadă de cădere …Iar după cinci ani de ședere la mijlocul ierarhiei, sau mai rău chiar la retrogradare, baschetul sătmărean a revenit în acest sezon în top. După investițiile din vară, CSM Satu Mare a cucerit Liga Europei Centrale , a jucat finala Cupei României, iar acum a făcut pasul spre semifinale. Duelul din sferturi cu SCM Timișoara n-a fost însă un singur antrenament pentru fetele lui Dobă…

  Cu experimentatele Brosovszky, Stoiedin, Ardelean, Filip și cu americancele Lloyd și Bourdges , bănățencele și-au vândut scump pielea și, după succesul surprinzător din primul meci , duelul a avut nevoie de decisiv. CSM Satu Mare a egalat marți , 1-1, iar vineri seara în decisiv echilibrul s-a menținut preț de 25 de minute.

  Oaspetele au condus la pauză, 30-29, CSM-ul a fost incomodat de apărarea extrem de agresivă a timișorencelor și abia după pauză Green & co au găsit antidotul. Fără Baltic, accidentată, dar cu Denson excelentă sub panou , CSM-ul s-a impus 63-53 în fața unui public entuziast.

  CSM Satu Mare – SCM Timişoara s-a terminat 63-53, pe sferturi: 13-12, 16-18, 20-14, 14-9.

  ”Fetele și antrenorii merită toate felicitările pentru această performanță. Tot respectul și pentru adversare, pentru modul în care au știut să joace în ciuda problemelor pe care le au. Este o performanță pentru Satu Mare să revină în Top 4 și sperăm să nu ne mulțumim cu atât. Vrem să jucăm finala mare”, spune managerul Florin Mureșan.

  CSM Satu Mare: Mandache – 15p, Harrison – 12p, Green – 10p, Denson (16 recuperări) – 10p, Şolopova – 8p, Uiuiu – 6p, Sfîrlea – 2p, Kadar. Antrenor: Marius Dobă

  SCM Timişoara: Ardelean – 15p, Lloyd – 14p, Burdgess – 10p, Brosovszky – 8p, Filip – 5p, A. Pop – 1p, Ivaschescu, Stoiedin, Pane. Antrenor: M. Coldea.

  Urmează aşadar semifinala cu Olimpia Braşov. CSM va juca acasă în 6 aprilie, apoi în deplasare în 12 aprilie şi din nou acasă, dacă va fi cazul, în 15 aprilie. Braşovencele au terminat sezonul regulat pe locul 3, iar în sferturi au eliminat ICIM Arad (73-66, 74-66). În cealaltă semifinală se vor întâlni Sepsi Sfântu Gheorghe şi Universitatea Cluj-Napoca.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img