Compania Philips, interesată de investiţii la Satu Mareambasador

Prefectul Eugeniu Avram a primit ieri vizita Excelenţei Sale Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, şi a consulului onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj Napoca, Walterus Reijers. La întâlnire au fost prezenţi viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, şi directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare, Daniela Culic. În continuarea vizitei, delegaţia olandeză s-a întâlnit şi cu primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, ambasadorul Olandei angajându-se să intermedieze o discuţie între reprezentanţii concernului Philips şi autorităţile sătmărene.

Prima oprire: Instituţia Prefectului
În prima parte a discuţiilor, partea română a prezentat oportunităţile pe care judeţul Satu Mare le oferă străinilor interesaţi să investească, amintind printre altele de poziţia strategică a judeţului care reprezintă o poartă de legătură cu ţările învecinate. Printre atuurile judeţului au fost amintite Aeroportul Internaţional Satu Mare, respectiv Zona Industrială amenajată conform cerinţelor Uniunii Europene. De asemenea, au fost amintite cele 24 de firme olandeze care dezvoltă afaceri în judeţul nostru, alături de mari concerne germane.
Excelenţa Sa Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, s-a arătat impresionat de potenţialul economic pe care judeţul Satu Mare îl are, însă consideră că autorităţile române trebuie să îşi arate mai mult deschiderea vizavi de potenţialii investitori, respectiv să gândească ca un investitor dacă doresc să atragă investitori, dar şi să elimine paşii birocratici care împiedică investitorii să îşi dezvolte afacerile. Consulul Onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj Napoca, Walterus Reijers, a propus oficialilor sătmăreni să realizeze în primul rând un site special pentru investitori, în limba engleză, dedicat străinilor care doresc să investească, susţinând că astfel de site-uri există în alte judeţe ale ţării şi s-au dovedit a fi eficiente. În discuţiile purtate pe tema investiţiei în domeniul agriculturii, cei doi diplomaţi olandezi au propus oficialităţilor sătmărene să găsească soluţii de atragere a tinerilor către mediul rural şi încurajarea formelor de asociere în agricultură, precum şi să rezolve problema titlurilor de proprietate, lucru necesar pentru dezvoltarea sectorului Agriculturii. Prefectul Eugeniu Avram a asigurat diplomaţii olandezi că a luat act de sugestiile propuse şi că va întreprinde demersurile necesare raportat la atribuţiile care îi revin.

coica

Posibilă investiţie Philips la Satu Mare?!
Primarul Municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a primit, la rândul său, vizita Excelenţei sale Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, însoţit de Consulului Onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj Napoca, Walterus Reijers. După ce a expus oaspeţilor facilităţile pe care le oferă municipiul din punct de vedere economic, geografic şi cultural, primarul a prezentat proiectele municipalităţii aflate în curs de derulare. Ambasadorul a dorit să ştie dacă Primăria Municipiului Satu Mare este interesată de o întâlnire cu conducerea companiei olandeze Philips, în vederea unei colaborări. Primarul Dorel Coica şi-a exprimat acordul pentru această întrevedere. Probabil întâlnirea se va realiza în cursul lunii octombrie cu ocazia vizitei delegaţiei Primăriei Municipiului Satu Mare în oraşul înfrăţit Zutphen din Olanda. Totodată, ambasadorul a fost interesat de proiectele care sunt în desfăşurare pentru integrarea romilor din Satu Mare, dar şi de relaţia dintre conducerea municipiului Satu Mare şi conducerile celorlalte municipii din zona de Nord-Vest a ţării
( Baia Mare, Oradea, Arad).

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts