More

  Dosare penale pentru şoferi depistaţi băuţi la volan

  politia

      Poliţiştii rutieri au intensificat joi acţiunile de prevenire a accidentelor de circulaţie, astfel încât cei care se pregătesc de concediu ori cei care se întorc de la muncă din străinătate să călătorească în condiţii de siguranţă. Cu această ocazie au rămas fără permis 12 şoferi care au condus sub influenţa alcoolului, care nu au acordat prioritate pietonilor sau au efectuat depăşiri neregulamentare. Dintre aceştia, opt şoferi au urcat la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice, cinci rămânând fără permis, având concentraţii alcoolice sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar alţi trei conducători auto s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracţiunii de conducere cu alcoolemie peste limita legală.
  Astfel, joi dimineaţa, înainte de ora 8.00, pe strada Botizului din municipiul Satu Mare, în doar câteva minute, echipajele Serviciului Rutier au descoperit doi conducători auto, în vârstă de 72, respectiv 54 de ani, conducând după ce au consumat alcool. Demeter B., în vârstă de 72 de ani, avea o concentraţie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul lui Jeno N., în vârstă de 54 de ani, etilotestul a indicat o valoare de 0,58 alcool pur în aerul expirat. De asemenea, şi Mihai A., în vârstă de 37 de ani, a fost depistat în trafic de poliţiştii rutieri din Negreşti Oaş conducând cu alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus şi la spital pentru recoltare de probe biologice, urmând a se stabili îmbibaţia de alcool din sânge. Cei trei s-au ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
  Cu aceeaşi “recompensă” s-a ales şi Vasile M., în vârstă de 29 de ani, care a condus joi autoturismul în municipiul Satu Mare, deşi avea suspendată exercitarea acestui drept.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE