Extremistul Krako iese din nou la rampă

krako-rudolf

După ce a intrat într-un bine meritat anonimat timp de trei ani, extremistul Rudolf Krako a reintrat în atenţia opiniei publice prin organizarea la Satu Mare a unei Conferinţe internaţionale pe tema autonomiei zonei Partium. Krako susţine că această conferinţă este internaţională întrucât la lucrări participă doi invitaţi spanioli, militanţi pentru independenţa Cataloniei. Nu este prima dată când preşedintele Asociaţiei Podul, Rudolf Krako, organizează manifestări publice în judeţul Satu Mare, la care invită tot felul de persoane dubioase, care îşi dau frâu liber pornirilor revizioniste şi, mai nou, autonomiste. Ciudat este că autorităţile statului român nu par deranjate de aceste manifestări organizate sub nasul lor de un fost tâmplar, ajuns şomer datorită absenţelor repetate şi nejustificate de la serviciu, care este finanţat de asociaţii extremiste din Ungaria.

Amic cu fondatorul Gărzii Maghiare
Rudolf Krako a intrat în atenţia opiniei publice în luna iulie a anului 2010, când a organizat o manifestare revizionistă în Dorolţ. Manifestarea a fost intitulată “Podul peste Partium” şi a fost organizată pe un teren pus la dispoziţie de parohia reformată din localitate, pe care a fost amplasată o tabără cu corturi, scenă şi steaguri ale Ungariei Mari. Invitatul de onoare al acestei manifestări revizioniste a fost liderul partidului de extremă dreaptă Jobbik din Ungaria, Vona Gabor, cunoscut şi ca fondator al Gărzii Maghiare, care a fost scoasă în afara legii în 2009 de autorităţile ungare. Alături de alţi fârtaţi din Ungaria, liderul Jobbik, Vona Gabor, şi-a expus în voie ideile extremiste la Dorolţ, în aplauzele celor câteva zeci de participanţi strânşi în tabără de fostul tâmplar Rudolf Krako, reprofilat în preşedinte al Asociaţiei Podul.
În luna septembrie 2010, tot Asociaţia Podul, condusă de Rudolf Krako, a organizat la Satu Mare o manifestare dedicată aniversării a 70 de ani de la intrarea în municipiul Satu Mare a armatei ungare, în frunte cu regentul Horthy Miklos, în urma Dictatului de la Viena. La organizarea manifestării, Rudolf Krako a fost ajutat de către Asociaţia Horthy Miklos şi de către Ordinul Vitejilor Istorici, organizaţii revizioniste din Ungaria. Manifestarea s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Protopopiatului reformat din Satu Mare, unde au fost ţinute mai multe discursuri de omagiere a lui Horthy Miklos şi a Dictatului de la Viena.

vona-gabor

O conferinţă foarte pestriţă
În aceste zile, Rudolf Krako şi Asociaţia Podul au organizat la Satu Mare o Conferinţă internaţională pe tema autonomiei zonei Partium. Conferinţa a devenit internaţională întrucât la ea au participat spaniolii Marc Gafarot i Monjo şi Daniel Laspra, militanţi pentru independenţa Cataloniei. Marc Gafarot i Monjo este reprezentantul Partidului Convergenţa Democratică Catalonă. La o simplă căutare pe internet, se poate observa că, de aproape un an, acesta este un invitat abonat la mai toate manifestările organizate de radicalii maghiari din Ardeal, în special la cele organizate de Consiliul Naţional Secuiesc. Celălalt spaniol, Daniel Laspra, este de profesie avocat, fiind responsabil juridic al militanţilor pentru independenţa Cataloniei. Cam aceştia ar fi cei doi mari experţi aduşi la Satu Mare de liderul Asociaţiei Podul. Printre invitaţii lui Krako s-au mai numărat activista pentru drepturile omului Eva Maria Barki, jurnalistul Mircea Daian, fondatorul Ligii Democrate Ardelene, preşedintele Consiliului pentru Autonomia Partiumului, Szilagy Ferenc, fondatorul noii societăţi aristocrate maghiare, dr. Horkovics-Kovats Janos. O adunătură pestriţă, numai bună să incite asistenţa formată din câteva persoane.

Şi-a abandonat copiii pentru extremism
Rudolf Krako a fost protagonistul unui scandal imens, după ce, în 2011, fosta sa soţie a reclamat la audienţele de la Prefectură că marele extremist, devenit preşedinte al Asociaţiei Podul, refuză să plătească pensia alimentară pentru copii. Femeia l-a acuzat pe Krako că s-a înhăitat cu tot felul de extremişti maghiari, fiind apoi dat afară de la locul de muncă. Motivând că nu are surse de venit, Krako a refuzat să plătească pensia alimentară pentru propriii săi copii. Fosta soţie l-a mai acuzat pe Krako că nu este adevărat faptul că nu are bani, întrucât primeşte o grămadă de bani de la diverse organizaţii dubioase din Ungaria, pe care îi cheltuie după bunul său plac în tot felul de acţiuni extremiste. De asemenea, fosta soţie l-a acuzat pe Krako că este lipsit de afecţiune faţă de copiii săi, respectiv că nu-l interesează absolut deloc soarta lor.

Szasz Lorand

27 COMMENTS

 1. Mircea Daian se pretinde jurnalist????Nu, domnilor, el are aceeași profesie ca și Krako, este tâmplar. Mircea Daian nu a fondat nicio ligă, pentru că nu are idei proprii. Zisa ligă este o pagină pe FB, iar Daian este unul dintre administratorii acestei pagini. Mai administrează și o altă pagină, a autonomistului Sabin Gherman, ăla care s- săturat de Rămânia, dar la atâția ani încă nu a găsit o explicație convingătoare pentru această stare de saturație, iar mai nou s-ar dori eurodeputat de Transilvania. Puținele idei expuse de ”jurnalistul ” Daian nu-i aparțin, sunt împrumutate de prin discuțiile la care asistă în spațiul virtual. Spun asistă pentru că pur și simplu e atât de modest intelectual, încât nu e capabil să participe la o dezbatere.

  • in sfarsit un om care imi da relatii despre Mircea Daian. Am fost eliminat de la discutii pe pagina de facebook a lui Daianu si de pe pagina Sabin Gherman 2014. Daca esti impotriva ideilor lor de autonomie de scot de pe pagina. Mai este o pagina : Miscarea ardeleana cu aceleasi metehne.

   • Zgăbeață, ai fost eliminat, presupun, pentru ideile și postările tale impertinente, că de obicei altceva nu ai de spus.

   • asa face tamplarul daian si prietenii lui maghiari de pe pagina aia cu toti romanii cu scaun la cap. Sunt cativa idioti romani acolo si mai multe gaste care pun botul pa propaganda otonomista. Paguba mare nu e, sunt vreo 15 mii de toti, din Romania su ungaria si tot cam astia au ramas de mult timp. Insugicient sa asigure vreun mandat de parlamentar, cum viseaza Daian si Gherman.

 2. Se insoara ungurul cu o romanca. Tatal ii da ultimele sfaturi pt noaptea nuntii:
  – Auzi Istvan fiule, cand ajungi cu mireasa acasa, o iei in brate si o treci pragul, ca sa vada ca unguru-i puternic. Apoi, o arunci in pat, sa vada ca unguru-i mandru. Te dezbraci, sa vada ca unguru-i si frumos! Dupa aia, stii tu ce sa faci, da ?
  A doua zi, dupa noaptea nuntii, tatal il intreaba cum a fost.
  Istvan raspunde:
  – am luat-o in brate sa vada ca unguru-i puternic, am aruncat-o in pat sa vada ca unguru-i mandru, m-am dezbracat sa vada ca unguru-i frumos si apoi m-am masturbat in fata ei.
  De ce mai tampitule ai facut asa ?
  Ca sa vada ca unguru-i independent si autonom !

 3. Merg cu trenul un ungur, un rus si un roman. Se baga toti trei intr-un compartiment. La un moment dat vine o blonda si se pune langa ungur pentru ca el statea singur pe banca. La un moment dat intra trenul intr-un tunel. Se aude o sarutare si apoi un sunet de palma pe obraz. Cand iese trenul din tunel vad toti pe fata ungurului o urma de palma. Unguru se gandeste: "Ma, careva a pupat-o pe blonda si asta, iar ea a crezut ca eu am pupat-o si ma pleznit." Rusul zice: "Ma ungurul asta o fost atata de nesimtit ca o pupat-o pe blonda asta si ea la pleznit." Dar romanul se gandeste bucuros: "Ma, abia astept sa mai vina un tunel sa o pup pe blonda si sa ii mai dau o palma la ungur".

 4. Stimat domnul Lorand Szasz.As pune o intrebare pt duneavoastra si daca mie nu imi dati un ranspuns sper ca o sa raspundeti in sine.Dumneavoastra sunteti cu nationalitate maghiara?Nu vi rusine nici un pic sa scriti un articol atat de mincionos si xeudofob?

  • Chiar daca sunt de nationalitate maghiara, asta nu inseamna ca trebuie sa fiu de acord cu tot felul de extremisti nebuni. Nu ii simpatizez nici pe extremistii romani, nici pe cei maghiari. Dupa parerea mea, romanii si maghiari traiesc in pace la Satu Mare si nu este nevoie ca tot felul de nebuni, fie ei unguri sau romani, sa incerce sa-i invrajbeasca cu tot felul de bazaconii. Daca considerati ca nu am dreptate, ma puteti numi de acumn inainte "xeudofob", desi probabil ati vrut sa scrieti "xenofob".

   • De acord cu tine si eu pana la 22 de ani eram extremist si uram maghiarii(avand f multi prieteni unguri cu care ma intelegeam) pana mi-am dat seama ca e doar o manipulare toata treaba sincer nu ma intereseaza doar pe tigani ii urasc cu ungurii nu am nimic

   • Ai dreptate Lorand! Eu iubesc România şi Românii, pentru că m-am nascut român. Dacă m-aş fi născut în Ungaria, iubeam şi România şi Ungaria. Dintr-un război nu ştiu ce iese! Dar din pace, eu cred că toată lumea iese mai bine . . . .!

 5. Parafrazând celebra axiomă: „Somnul raţiunii naşte monştri”, putem spune fără teama de a greşi că letargia autorităţilor române naşte noi monştri revizionisto-iredentişti maghiari.
  Constatăm domnilor, că nici o instituţie abilitată a statului nu a luat atitudine împotriva acţiunii cu profound caracter sfidător şi scop iredentist
  Să fie oare calculul politic mai important ca stabilitatea ţării?

  • Vezi si tu in fundal zambetul deputatului Kereskenyi? Ca altfel, n-aveau astia nici o sansa sa primeasca moca sala celui mai bun hotel din oras….

 6. Eva Maria Barki, este veriga ce face platile extremistilor maghiari catre activistii din Romania, fie ei maghiari si sau romani . Este stiut ca aceasta ii plateste pe Krako, Daian , Gherman ,Szilagy Ferenc si alti catva care nu au fost prezenti aici. Daian , este penibil, incapabil sa lege 2 fraze , eu daca as fi Eva Maria Barki, l-as concedia

 7. invidiosi sunteti voi, noi vream nuai autonomia bunicilor nostri, eu luptam cu Conferinta si simpozion al noastra aici, iar deputatul nostru domnul keresnkeyii va face proiect de lege ce va fi aprobat de ue si vom aduce autonomia noastra, ca banii nostri sa nu fie la moldova ci la scolile nostru. iar spanyolii sunt prietenii nostru si la fel ca ei vom face, vom face ce ne-au invatat la Emitabor, si noi ca si cei ce lupta la Basca, pentru basciii din spania

 8. si ujsagirour, sotia mea fosta Aniko este si a fost kurva, si facea posta la multi la serviciu, de aceea eu am lasat si copii nu sunt mei pentru ca nu pot, eu doar Ungaria Mare csaladu al meu, fratii si sorile de dincolo care vor fi de aici dupa Ujtrianon, cum a promis honatja nostru Kereskenyii Gabica, cand am fost sa discute cu nagykutjak din Budapest.

  sisa stie Aniko ca nu va vedea bani de la mine pentru ca este szajha utolso, si de aceea am dat afara sa plece unde vrea ca ii plac romanii

 9. ARKUDI, In Maeamures si Banat , nu veti avea in VECI autonomie, aici nu reprezentati nici 5 % din populatie , deci ARKUDI, paranoicule, nema autonomia . Banii de la Moldova si restul merg la voi in Harghita si Covasna unde va yinem in spate de putori ce sunteti, cel mai mare somaj si cekle mai multe ajutoare sociale

  • un roman ce traieste in italia merge la doctor
   spune problemele la doctor primeste medicamente
   dupa 5 zile merge la doctor iara
   am aceleasi probleme doctore
   primeste alte medicamente , dupa 2 zile se intoarce la doctor
   am aceleasi probleme doctore
   doctorul spune mergem acuma pe o reteta naturala
   zilnic faci treaba mare intrio galeata
   timp de 5 zile mirosii galeata de 3 ori pe zi
   in 5 zile vino inapoin sa vedem cum esti
   in a cincea zi vine romanul la doctor
   romanul bucuros doctore mam vindcat
   reteta a fost perfecta
   la care doctorul
   MIAM DAT SEAMA CA RETETA ASTA VA FUNCTIONA
   MIAM DAT SEAMA CA TIE DOR DE ROMANIA \\

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

CONVOCATOR

  COMPLETAREA ORDINII DE ZI A ADUNĂRII GENERALE ORDINARE A ACȚIONARILOR  SOCIETATII ARDEALUL SA             Directoratul societății ARDEALUL SA, societate administrată în sistem dualist, cu sediul...

PERFORMANȚĂ. Niciun CAZ NOU de CVOVID-19 de aproape O SĂPTĂMÂNĂ la Satu Mare. Doar DOUĂ CAZURI în județ

De aproape o săptămână, mai exact din data de 23 mai, în județul Satu Mare nu a fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19...

NEBUNIE. Alți patru INCONȘTIENȚI, prinși de polițiști. Vor plăti SCUMP isprava lor

Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii...

RAZIE. Poliția face CURAT în TRAFIC. Alte 15 permise SUSPENDATE într-o singură zi

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 28 mai a.c., activități de menținere a unui climat de...

ARESTARE. INFRACTOR PERICULOS, prins de polițiști. Capete de ACUZARE GRAVE

Ieri, 28 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au depistat pe raza municipiului Satu Mare, un bărbat, de...