More  Oşenii au sărbătorit împreună Ziua Naţională a României

  - Advertisement -

  coroane

  Ziua Naţională a României a fost sărbătorită de către toţi oşenii în capitala Ţării Oaşului. Astfel, în afară de primarul Aurelia Fedorca şi consilierii locali negreşteni, la sărbătoarea organizată la Negreşti Oaş au mai participat primarii şi consilierii locali din toate comunele din Ţara Oaşului. Interpretul Dinu Iancu Sălăjeanu a dat culoare sărbătorii interpretând colinzi şi cântece patriotice.

  Să fim mândri că suntem români
  Festivităţile organizate la Negreşti Oaş, la care au participat circa 200 de oşeni, au debutat cu intonarea Imnului de Stat al României. Au fost depuse apoi coroane de flori la Monumentul Ostaşului Român din partea primăriilor şi consiliilor locale din Ţara Oaşului, a Consiliului Judeţean, a instituţiilor subordonate Ministerului de Interne, a Asociaţiei Cultural-Patriotice “Avram Iancu”, a Spitalului Orăşenesc Negreşti Oaş, a Ocolului Silvic şi a instituţiilor de învăţământ din oraş. De asemenea, au mai depus coroane PSD, PDL, PP-DD.
  După acest moment festiv a urmat un ceremonial religios oficiat de un sobor de preoţi ortodocşi şi greco-catolici din toată zona Oaşului, în frunte cu protopopul ortodox Mihai Feher şi protopopul greco-catolic Iacob Feier.
  Adresându-se oşenilor, primarul Aurelia Fedorca a punctat importanţa Zilei Naţionale a României atât pentru românii din ţară cât şi pentru cei din străinătate. “În această zi trebuie să demonstrăm că suntem mândri că suntem români, că suntem oşeni, că suntem negreşteni. Transmit acest mesaj şi românilor care trăiesc în străinătate. În această frumoasă zi de sărbătoare, vă mulţumesc tuturor pentru tot ceea ce aţi făcut pentru această comunitate. La Mulţi Ani, România! La Mulţi Ani, Ţara Oaşului! La Mulţi Ani, Negreşti Oaş! La Mulţi Ani tuturor românilor oriunde ar fi”, a spus în cuvântul său Aurelia Fedorca.
  La sărbătoarea de la Negreşti Oaş au ajuns şi prefectul Eugeniu Avram, alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor. Cei doi au declarat că, după terminarea festivităţilor de la Satu Mare, au ţinut să fie alături şi de oşeni la sărbătorirea Zilei Naţionale a României, şi au transmis gândurile lor bune pentru toţi românii, toţi sătmărenii precum şi pentru toţi locuitorii Ţării Oaşului.

  Hora Unirii
  Manifestările au continuat cu o serie de momente artistice prezentate de preşcolarii de la grădiniţele din Negreşti Oaş, de elevii şcolilor gimnaziale n.r 1 şi nr. 3, de cadrele didactice de la Liceul Tehnologic “Ioniţă G. Andron”.
  În final, invitatul special al sărbătorii, Dinu Iancu Sălăjeanu, a încântat asistenţa prin prestaţia sa artistică. Şi-a început recitalul cu câteva colinzi după care a interpretat o serie de cântece patriotice. La final, autorităţile s-au prins în Hora Unirii cu cetăţenii simplii.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts