More



    Proiecte de viitor ambiţioase la Tăşnad

    MITRASCA

    Primăria Tăşnad a pregătit o serie de proiecte importante, pe care vrea să le promoveze, respectiv să le finalizeze în viitorul apropiat. Cele patru proiecte enumerate de primarul Vasile Mitraşca vizează un nou sediu pentru Primărie, o bază de tratament în staţiune, reabilitarea drumului dintre Tăşnad şi Marghita, respectiv extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în oraş, precum şi reabilitarea staţiei de epurare a oraşului.

    Un sediu nou pentru Primărie
    Unul dintre obiectivele prioritare pentru oraşul Tăşnad îl constituie construcţia unui nou sediu pentru Primărie, afirmă primarul Vasile Mitraşca. După ce fostul sediu s-a prăbuşit în 2009, Primăria Tăşnad funcţionează într-un imobil închiriat, plătind anual o chirie de aproximativ 20.000 de euro. “Avem realizat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, ne mai lipsesc doar banii. Construcţia unui nou sediu este necesară nu numai pentru oraşul Tăşnad, ci şi pentru locuitorii întregii zone, pentru că aici îşi desfăşoară activitatea biroul AJOFM şi al Evidenţei Populaţiei. Cele două birouri deservesc, pe lângă oraşul Tăşnad, 11 comune din apropiere, însumând o populaţie totală de 32.000 de persoane. Considerăm că avem obligaţia să oferim servicii de bună calitate acestor oameni”, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca.

    Bază de tratament în staţiune
    Un proiect important pentru comunitatea tăşnădeană este cel privind construirea unei baze de tratament în staţiunea balneară. Primăria Tăşnad a finalizat proiectul tehnic pentru viitoarea bază de tratament, pe care speră să o poată construi din fonduri guvernamentale sau din fonduri europene. Valoarea investiţiei este de aproximativ două milioane de euro. Viitoarea bază, care va creşte atractivitatea staţiunii în ochii turiştilor, va fi amplasată pe locul în care funcţionau vechile sere ale oraşului. Potrivit proiectului tehnic, baza de tratament va avea o capacitate de 80 de locuri şi va adăposti opt cabinete medicale, de kinetoterapie, hidrokinetoterapie, electroterapie, masoterapie, hidrotermoterapie, hidromasaj şi altele. “Odată cu realizarea acestui obiectiv, Tăşnadul ar putea căpăta statutul de staţiune de interes naţional. În acest caz, capacităţile de cazare din staţiune ar putea fi ocupate pe toată durata anului. De asemenea, ar creşte numărul pacienţilor care ar putea ajunge în staţiune prin intermediul biletelor de tratament distribuite de Casa Naţională de Pensii. Baza de tratament este singura investiţie care ne lipseşte pentru dobândirea statutului de staţiune de interes naţional”, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca.

    Drum reabilitat spre Marghita
    Un alt proiect important pentru întreaga zonă a Tăşnadului este reabilitarea drumului dintre Tăşnad şi Marghita. Licitaţia a fost deja organizată, în prezent analizându-se ofertele depuse de firmele constructoare interesate. “Reabilitarea acestui drum, care leagă Tăşnadul de Marghita, este foarte importantă pentru întreaga zonă. Acest drum urmează să asigure legătura zonei cu viitoarea Autostradă Transilvania. Lucrările, în valoare de 18 milioane de euro, sunt finanţate de către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest”, ne-a declarat Vasile Mitraşca. Oraşele Tăşnad şi Marghita, respectiv Consiliile Judeţene Satu Mare şi Bihor sunt parteneri în acest proiect. Investiţia trebuie finalizată până în decembrie 2015.

    Apă şi canalizare în oraş
    Realizarea canalizării oraşului şi reabilitarea unor reţele de apă constituie un alt proiect vital pentru oraşul Tăşnad. Investiţiile vor fi realizate de Apaserv Satu Mare, în cadrul proiectului de 102 milioane euro, care vizează modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Satu Mare. În cadrul aceluiaşi proiect va fi reabilitată şi staţia de epurare a oraşului Tăşnad. Investiţiile realizate la nivelul oraşului Tăşnad însumează 14 milioane de euro şi trebuie finalizate până la sfârşitul anului 2015. “În prezent, lucrările de reabilitare a staţiei de epurare au fost licitate şi adjudecate. A fost făcută şi organizarea de şantier, însă lucrările avansează foarte încet”, afirmă primarul Vasile Mitraşca.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE