More


  A fost predată ștafeta INVICTUS la Satu Mare

  - Advertisement -

  Azi la ora 12.00 a ajuns la Satu Mare una dintre cele trei ştafete INVICTUS. Aceasta a fost întâmpinată în faţa Liceului Economic Satu Mare de către prefectul judeţului Satu Mare şi un grup de elevi, iar de acolo toți s-au îndreptat către Statuia Ostaşului Român de lângă Muzeul Judeţean.

  Ștafetele INVICTUS au o puternică semnificație națională. Despre acest subiect a vorbit reprezentantul de la Ministerul Apărării Naționale, care a alergat înainte de predarea ștafetei, Macovei Tudor. “Această ștafetă semnifică sacrificiul eroilor care s-au jertfit pentru România. Este o manifestare simbolică.” Și pentru prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, evenimentul a avut o semnifiație deosebită. “Mi se pare o dovadă de minim respect față de înaintașii noștri și față de ceea ce face INVICTUS, faptul că atâția oameni fug atâția kilometri în simbol de respect.”

  Ștafeta INVICTUS nu este la prima ediție. Ea are deja un istoric în România. “Ștafeta veteranilor INVICTUS se află la a IV-a ediție. S-a constituit ca o manifestare în semn de omagiu pentru cei care s-au sacrificat pentru a păstra integritatea și unitatea teritorială a țării noastre.” – a explicat Daniela Ciuta, președintele Despărțământului ASTRA Carei

  Ștafeta INVICTUS va ajunge mâine la Carei, unde vor fi manifestări cu prilejul Zilei Armatei Române.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img