More


  Albinele, în pericol. O boală cruntă a apărut la Satu Mare

  =

  Primăria Municipiului Satu Mare aduce la cunoștința cetățenilor faptul că pe raza municipiului Satu Mare, în zona Pădurii Noroieni, s-a înregistrat un focar de Loca Americană, boală infecto-contagioasă la albine.

  Focarul de boală a fost luat în evidență de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și de către Serviciul Agricol din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare, fiind atent monitorizat. În acest sens, s-a dispus izolarea stupinei și uciderea famiilor de albine infestate, în vederea prevenirii răspândirii focarului de boală.

  Recomandăm apicultorilor să aplice planul de măsuri în vederea prevenirii îmbolnăvirii și altor familii de albine. Printre cele mai importante măsuri se numără dezinfectarea stupilor, dezinfectarea inventarului apicol lemnos cu formol, a echipamentului de protecție prin fierbere și a vetrei stupinei prin împrăștiere de var nestins sau var cloros.

  De asemenea, se interzice punerea în locuri accesibile albinelor a oricărui material nedezinfectat în prealabil, precum și accesul persoanelor străine în stupină.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img