More


  FOTODOCUMENTE: Nereguli la al treilea pod. Valoarea investiției a crescut nejustificat cu o treime

  =

  Valoarea celui de-al treilea pod a crescut nejustificat cu circa o treime după reactualizarea Studiului de Fezabilitate cu toate că nu au fost aduse modificări semnificative, susține PSD Satu Mare.

  Consilierii municipali PSD au depus o serie de obiecții și au solicitat lămuriri primarului municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, la proiectul de hotărâre privind aprobarea declașării procedurii de expropriere pentru obiectivul de investiții ”Pod peste râul Someș –Amplasament str. Ștrandului în municipiul Satu Mare”, care va fi supus aprobării Consiliului Municipal în ședința de luni, 23 octombrie .

  Una dintre obiecții se referă la majorarea cu 33% a prețului după reactualizarea SF-ului, deși a fost păstrată soluția inițială, iar inflația de piață este mult mai mică.

  Astfel, valoarea investiției a crescut, potrivit raportului prezentat de Radu Roca, de la 89 milioane lei la 130,8 milioane lei.

  ”PSD susține acest obiectiv atât de important pentru Satu Mare, iar parlamentarii noștri au luptat pentru alocarea de fonduri pentru realizarea acestui proiect așteptat de sătmăreni de 27 de ani, însă este nevoie de transparență și explicații suplimentare atunci când sumele se majorează atât de mult”, arată, prin intermediul unui comunicat, PSD Satu Mare.

  GNV prezintă cititorilor documentul elaborat de PSD Satu Mare:

  Reamintim faptul că Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, a alocat finanțarea necesară construirii celui de-al treilea pod peste râul Someș în municipiul Satu Mare.

  Proiectul acestei investiții este inclus pe lista proiectelor de primesc finanţare prin etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), ce se derulează până în 2020. Suma totală alocată pentru al treilea pod peste Someș este de de 81.344.496,80 lei.

  În condițiile în care costurile au crescut cu 33%, până la 130,8 milioane lei, rămâne de vpzut de unde va face Primpăria Satu Mare rost de restul banilor necesari. Se vorbește despre un credit pe care Primăria Satu Mare ar dori să-l contracteze și pe care, bineînțeles, tot sătmărenii vor trebui să-l achite.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img