More


  VIDEO/FOTO. Sătmărenii au onorat Armata Română. Ceremonial militar la Satu Mare

  - Advertisement -


  Sătmărenii au onorat cum au știut ei mai bine Armata Română de ziua ei. Astfel că, în această dimineață, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român” a avut loc o ceremonie militară solemnă.

  La eveniment au fost prezenți, printre altii, senatorul PSD, Gabriel Leș, depuatul PSD, Ioana Bran, deputatul PNL, Romeo Nicoară, prefectul Darius Filip, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primarul Kereskenyi Gabor, consilieri județeni și locali, șefi de instituții.

  Manifestăriile au fost coordonate de șeful Direcţiei audit intern, General de brigadă dr.ing. Teodor Incicaș, care a trecut în revistă Garda de Onoare.

  În continuarea manifestărilor a fost intonat Imnul de Stat al României, după care un sobor de preoți a oficiat un serviciu religios finalizat cu un Parastas în memoria eroilor căzuți pe câmpul de bătălie.

  În cuvântul său, general de brigadă dr.ing. Teodor Incicaș a evidenția faptele eroice ale Armatei Române la eliberarea, pe data de 25 Octombrie 1944, a ultimei brazde de pământ românesc de sub jugul fascist.

  ”Sărbătoarea de astăzi are pe aceste meleaguri valențe și semnificații profunde. Ziua de 25 Octombrie, Ziua Armatei României, se înscrie în calendarul național alături de marile sărbători ale neamului românesc. Momentul 25 Octombrie a rămas în memoria tuturor românilor ca un punct de cotitură în Istoria noastră națională. În urmă cu 73 de ani, bravii ostași ai Armatei Române au eliberat ultima brazdă de pământ strămoșesc. Ei ne-au redat, printr-un devotament exemplar, presărat cu sacrificii și jertfe de sânge, libertatea și demnitatea”, a spus în cuvântul său, Teodor Incicaș.

  Au fost apoi despue coroane de flori din partea Prefecturii Satu Mare, a Consiliului Județean și a Primăriei Satu Mare.

  Festivitatea de la Satu Mare s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img