Scandal la composesoratul Medieşu Aurit audiente

   Un grup de cetăţeni ai comunei Medieşu Aurit au acuzat ieri, la audienţele de la Prefectură, conducerea composesoratului păşunii comunale de fals şi delapidare de fonduri. Medieşenii au cerut ajutorul Prefecturii pentru a fi demarat un control financiar şi pentru a schimba actuala conducere.

Grupul de medieşeni a acuzat actuala conducere a composesoratului Medieşu Aurit, a cărui preşedinte este fostul primar Gheorghe Robaş, că de la înfiinţarea acestuia nu a fost convocată nicio adunare generală şi că nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu banii composesoratului şi cu cei proveniţi de la APIA. Mai mult decât atât, ei spun că actualul preşedinte nici măcar nu are terenuri în cadrul composesoratului.

În data de 17 martie a fost convocată o şedinţă a membrilor composesoratului dar din cauza lipsei de cvorum, nu a putut fi schimbată conducerea acestuia. De asemenea, au solicitat ajutorul Prefecturii pentru a fi demarat un control financiar pentru că acolo au fost delapidate sume mari de bani. Reprezentanţii Prefecturii le-au recomandat medieşenilor să convoace o nouă adunare unde să se decidă schimbarea actualului preşedinte, iar pentru un control financiar să fie sesizate Finanţele.

Un alt caz interesant la audienţele de ieri a fost cel al lui Maxim Miklos, din Cărăşeu, care acuza Poliţia Culciu că, deşi a fost înjurat şi ameninţat de doi consăteni, aceştia nu au primit decât un avertisment din partea poliţiştilor. De asemenea, a mai acuzat Primăria Culciu că nu a dat o decizie ca păsările şi animalele să fie ţinute doar în curţi şi nu pe străzi, precum şi un vecin care nu doreşte să taie creanga unui copac care a crescut peste gard, spre gospodăria sa. Bineînţeles, nu au lipsit nici eternele probleme de fond funciar în care oamenii se plângeau de faptul că ori nu au fost împroprietăriţi ori nu au primit titlul de proprietate sau alte probleme.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts