More

    Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, a murit

    cioaba

    Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge, au declarat, pentru Mediafax, apropiaţi ai familiei. Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă va fi adus în ţară în cursul zilei de luni, în funcţie de încheierea formalităţilor la Ambasada României din Turcia, transportul urmând să fie făcut cu un avion privat, au declarat apropiaţi ai familiei. Rudele lui Cioabă aflate la spitalul din Antalya au contactat deja o firmă locală de servicii funerare, care ar urma să se ocupe inclusiv de documentele necesare şi de asigurarea transportului până la reşedinţa din Sibiu a “regelui” romilor, au mai spus sursele citate. Potrivit aceloraşi surse, o parte a rudelor lui Florin Cioabă se vor întoarce duminică în ţară, tot cu avionul, în vederea pregătirilor pentru înmormântare. În demersurile pentru repatrierea lui Florin Cioabă se implică şi personalul din Ambasada României la Ankara şi din Departamentul Afaceri Consulare din Centrala MAE de la Bucureşti, la solicitarea de asistenţă venită din partea membrilor familiei.

    Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge, au declarat apropiaţi ai familiei. Informaţia a fost confirmată de rudele lui Cioabă, care au precizat, pentru Mediafax, că decesul s-a produs la 11.10, în urma unui stop cardio-respirator. Fiul acestuia, Dorin Cioabă, declara sâmbătă că tatăl său a ieşit din comă, este în stare stabilă şi se reface după intervenţia prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie. Dorin Cioabă a mai spus că tatăl său se simte “mai bine” după intervenţia făcută vineri, despre care afirma că a fost una “salvatoare”.

    Tot Dorin Cioabă a spus că la spitalul Akdeniz Üniversitesi a fost adusă, pe banii familiei, aparatură medicală închiriată, necesară pentru tatăl său. În urma operaţiei, Florin Cioabă a avut nevoie de concentrat trombocitar, folosit la transfuzii de sânge, au declarat, tot sâmbătă, apropiaţi ai familiei.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE