Păgubiţii FNI din Satu Mare, tot mai resemnaţifni

Sătmărenii păgubiţi de Fondul Naţional de Investiţii par resemnaţi deoarece la întâlnirea acestora, preconizată a avea loc ieri lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, în afară de şeful Asociaţiei păgubiţilor FNI, Ion Grama, s-au mai prezentat doar patru persoane din cele peste 2.200 câte mai sunt în viaţă. Păgubiţii FNI ar fi dorit să protesteze împotriva faptului că, deşi au trecut mai bine de 4 ani şi 4 luni de la sentinţa definitivă şi irevocabilă, nici până acum nu au reuşit să-şi recupereze banii investiţi.
Acţiunea de protest urma să înceapă la ora 11.00, însă la manifestare, în afară de circa zece jandarmi, s-au prezentat doar cinci păgubiţi FNI sătmăreni, în frunte cu preşedintele asociaţiei acestora, Ion Grama. Liderul păgubiţilor a declarat că ar fi dorit să-i informeze pe membrii asociaţiei despre demersurile care ar trebui să le facă pentru a intra mai repede în posesia banilor pierduţi la FNI. Totodată, şi-a exprimat nemulţumirea asupra faptului că au trecut mai bine de 4 ani şi 4 luni de la sentinţa definitivă şi irevocabilă şi, deşi li s-a promis că îşi vor primi banii în maxim 3 ani, până acum nu au primit niciun leu. “În data de 4 iunie 2009 a fost pronunţată o sentinţă definitivă şi irevocabilă în favoarea noastră, a păgubiţilor FNI, dată la care ni s-a spus că în cel mult 3 ani vom primi banii. Fiecare păgubit şi-a făcut cont curent personal la bancă, dar până acum nu a fost virat niciun leu pentru niciunul dintre noi”, a mai precizat Ion Grama.
Preşedintele Asociaţiei păgubiţilor FNI Satu Mare a mai adăugat că iniţial în judeţul Satu Mare erau 5.608 păgubiţi FNI. Între timp, 3.390 dintre aceştia au decedat, astfel că în prezent mai sunt 2.218 în viaţă. “Azi am fi vrut să-i comemorăm pe păgubiţii FNI care acum nu mai sunt printre noi”, a mai spus Grama.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts