More


  Pregătirile în şcoli, în linie dreaptă

  =

  scoala

  Cu mai puţin de o săptămână înainte de începerea noului an şcolar, lucrările de igienizare precum şi cele la unele investiţii sunt în plină desfăşurare în şcolile din judeţ. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică spun că marea majoritate a şcolilor din judeţ vor fi pregătite pentru noul an şcolar. De asemenea, şi autorităţile locale au acordat fonduri substanţiale pentru amenajarea şcolilor.

  Şcolile autorizate din punct de vedere sanitar
  Spre deosebire de alţi ani, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au afirmat că marea majoritate a şcolilor din judeţ verificate până în prezent se află în grafic în ceea ce priveşte pregătirile pentru începutul de an şcolar. Directorul instituţiei, Dorina Dragoş Guran, ne-a declarat că în această perioadă au fost verificate cu precădere 12 unităţi şcolare care la finele anului trecut nu ar fi avut autorizaţie sanitară de funcţionare. “Până acum au fost verificate circa 10% dintre unităţile şcolare din judeţ, cu precădere cele care anul trecut aveau cele mai mari probleme. Am putut constata cu bucurie că conducerile acestor şcoli au luat toate măsurile necesare pentru ca până la începerea noului an şcolar să fie finalizate atât lucrările de igienizare cât şi cele ale unor investiţii. Au fost şi câteva şcoli, cu preponderenţă în mediul rural, unde sunt câteva probleme, dar mult mai puţine decât în alţi ani. În ceea ce priveşte şcolile din mediul urban se poate spune că acestea sunt în grafic”, a precizat Dorina Dragoş Guran.
  Directorul DSP a mai afirmat că în cadrul controalelor s-a urmărit în special apa potabilă dar şi felul în care şcolile au achiziţionat mobilierul necesar pentru clasa pregătitoare sau clasa întâi.

  Primăriile au acordat fonduri subtanţiale pentru şcoli
  Primăriile din judeţul Satu Mare au acordat fonduri substanţiale pentru pregătirea unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar. Astfel, potrivit celor afirmate de viceprimarul Marcela Papici, Primăria municipiului Satu Mare a alocat un fond de rezervă pentru igienizări şi diferite investiţii de circa un milion de lei, bani care au fost folosiţi în totalitate. De asemenea, şcolile din municipiul Satu Mare au mai folosit fonduri proprii, alocaţi tot de Primăria Satu Mare, în sumă de 442.000 de lei. Astfel că, în total, Primăria Satu Mare a alocat peste 1,4 milioane de lei pentru pregătirea şcolilor.
  Tot în acelaşi scop, Primăria Negreşti Oaş a alocat suma de 600.000 de lei. Potrivit primarului Aurelia Fedorca, aceşti bani au fost folosiţi atât pentru lucrările de igienizare desfăşurate în cadrul unităţilor şcolare cât şi pentru finalizarea unor investiţii. De asemenea, Primăria Carei a alocat şcolilor din municipiu sumele necesare pentru igienizarea şi realizarea investiţiilor.
  Pe lângă banii primiţi de la primării, unităţile şcolare au mai folosit fonduri provenite de la sponsori sau de la asociaţiile de părinţi pentru diferite lucrări.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img