More

  Sătmărenii au câştigat concursul pasionaţilor de autoturisme Dacia din Polonia

  negrea1

  Cei doi sătmăreni care au reprezentat judeţul nostru şi România la întâlnirea concurs a posesorilor de autoturisme Dacia 1100, 1300, 1310 şi 1400, care s-a desfăşurat în oraşul Cracovia din Polonia, în perioada 6-8 septembrie, au reuşit să se claseze pe primele două locuri. Evenimentul-concurs a fost organizat de clubul pasionaţilor de Dacii din Polonia „Drum Bun”, iar România a fost reprezentată de George Negrea, cu Dacia 1300 din anul 1976, Traian Mezok, cu Dacia 1100 din 1969 (ambii din Satu Mare) şi Cătălin Filip din Piteşti, cu o Dacia 1300 din 1975. Astfel, sătmăreanul Traian Mezok a obţinut, alături de polonezul Mihail Sowa, ambii cu Dacii 1100, titlul pentru cea mai elegantă Dacie a anului 2013, cei doi fiind urmaţi de celălalt sătmărean, George Negrea, cu Dacia 1310, la egalitate cu un alt automobil de acelaşi fel aflat în proprietatea unui polonez.
  În prima zi a evenimentului a avut loc întâmpinarea oaspeţilor în parcarea unui magazin din Cracovia iar pe urmă toţi participanţii au pornit spre staţiunea Krempna, străbătând un traseu muntos de aproximativ 150 de kilometri. Sâmbătă, 7 septembrie, au început concursurile, la prima probă s-a votat cea mai reprezentativă fotografie legată de România, câştigătorul fiind piteşteanul Cătălin Filip. A două probă, identificarea cât mai rapidă pe un traseu de 100 de km a unor obiecte fotografiate, le-a dat cele mai multe bătăi de cap participanţilor deoarece reperele fotografiate erau în locuri cu vizibilitate redusă. Apoi a urmat concursul de îndemânare, la această probă s-a punctat stabilitatea maşinii şi rapiditatea parcurgerii traseului.
  Cea de a doua zi s-a încheiat cu un spectacol în aer liber unde artiştii sătmăreni George Negrea şi Alina Alens, cât şi polonezii Pavel Kaleta şi Dagmara Suity au întreţinut atmosfera până spre orele dimineţii. Ultima zi a evenimentului s-a încheiat cu o paradă în localitatea Gorlice, unde a avut loc şi votul pentru cea mai elegantă maşină a anului.
  Organizatorii evenimentului, Michał Sowa şi Elżbieta Majchrowska, reprezentanţii clubului „Drum Bun” au declarat că sunt foarte bucuroşi că la cea de-a doua ediţie au fost prezenţi şi pasionaţi români şi că îi aşteaptă să vină şi la ediţiile următoare în număr cât mai mare.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE