More  ATENŢIE şoferi! Se aplasează camere noi pentru detectarea rovinietei

  - Advertisement -

  pol

  Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a anunţat că va pune în funcţiune de luni, pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România, 18 noi camere de monitorizare video care vor detecta autovehiculele care circulă fără rovinietă.

  Până în prezent, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din România funcţionau 24 de puncte de control (10 fixe şi 14 mobile).

  “Prin adăugarea celor 18 camere vom spori cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. În perioada următoare, până în toamna anului 2014, vor mai fi instalate înca 45 de camere, ceea ce înseamnă creşterea şi întărirea sistemului de supraveghere cu aproape 100 %”, informează CNADNR.

  În urma amplasării celor 24 de camere, în anul 2010, s-a simţit o creştere sensibilă a veniturilor din taxa de rovinietă. Instalarea celor 63 de noi camere va duce la o creştere considerabila a veniturilor rezultate din această taxă. Numărul mai mare de puncte de control generează creşterea gradului de plăţi voluntare a rovinietei cu minimum 25 %, potrivit CNADNR.

  Camerele video – amplasate strategic. Şoferii nu vor scăpa nici pe timpul nopţii

  “Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de şoferi, iar pe timpul nopţii, sistemele de supraveghere vor detecta plăcuţele maşinilor şi în infraroşu”, au anunţat reprezentanţii Companiei de Autostrăzi.

  Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a încheiat până în prezent contracte ce permit plata rovinietei de către participanţii la trafic prin sistemul sms cu doi din cei trei mari operatori de telefonie mobilă. În cursul săptămânii viitoare urmează să fie încheiat un contract şi cu cea de-a treia mare companie de telefonie mobilă din România, potrivit CNADNR.

  Numărul de înmatriculare, detectat de la 20 de metri

  Dispozitivele de control fac parte dintr-un sistem informatic compact al CNADNR SA. Pe şoselele din România sunt amplasate posturi de control dotate cu camere de luat vederi, care  recunosc numerele de înmatriculare ale maşinilor de la o distanţă de 20 de metri. Numărul de înmatriculare al autoturismului este verificat în baza de date şi în cazul în care nu a fost platită rovinieta proprietarul maşinii va fi amendat.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts