More


  Tradiţia oşenească, păstrată intactă în Ţara Oaşului

  - Advertisement -

  valea

  Sutele de turişti care şi-au petrecut Sărbătorile de Iarnă în Ţara Oaşului au rămas impresionaţi după ce au descoperit tradiţiile oşeneşti, nealterate de mii de ani. Unul dintre punctele de contact cu tradiţia excepţională a oşenilor a fost stabilită de turiştii din ţară şi din străinătate la Complexul turistic de la Valea Măriei. Aici, graţie unui spectacol de muzică şi dans tradiţional organizat de patronul Complexului turistic de la Valea Măriei, Mihai Crişan, prin concursul Ansamblului Sânzienele al Casei Orăşeneşti de Cultură Negreşti-Oaş, condus de către binecunoscuta interpretă de muzică populară Maria Tripon. Turiştii s-au declarat încântaţi de tradiţiile populare şi culinare, în special apreciind celebra pălincă. Nu a lipsit nici purceluşul la proţap, un foc de tabără imens şi un spectaculos foc de artificii.
  Gazdele evenimentului s-au bucurat de prezenţa unor oaspeţi de seamă, printre care directorul de campanie al lui Crin Antonescu pentru alegerile prezidenţiale, Niels Schnecker, alături de primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, şi primarul comunei Vama, Vasile Corodan. “Oşenii îşi păstrează tradiţia vie de mii de ani. Ţara Oaşului este singura ţară normală, în care mai există puritatea tradiţiei”, a declarat Vasile Corodan. După ce a fost recent în judeţul Satu Mare, Niels Schencker a simţit nevoia să fie din nou în Ţara Oaşului. “După prima bucurie pe care am avut-o aici, nu am putut să nu revin să sărbătoresc şi Revelionul aici, în Ţara Oaşului. Mă bucur pentru că Mihai Crişan mi-a oferit această ocazie. Îi mulţumesc şi lui Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean, şi lui Ovidiu Silaghi. Mă bucur nespus să aud şi să văd din nou ţâpuriturile şi dansul oşenesc. Am văzut Negreştiul, am văzut Certeze, nişte localităţi excepţionale”, a arătat Niels Schnecker.
  Primarul Aurelia Fedorca s-a arătat extrem de încântată că turiştii încep să descopere Ţara Oaşului, precizând că după ce se vor finaliza proiectele turistice din zonă, Ţara Oaşului va deveni un fief turistic. “Ne bucurăm că avem oaspeţi de seamă veniţi de peste tot. Este un semn că începe să se revigoreze turismul la noi. Aceasta este şi intenţia noastră. Ţara Oaşului este excepţională şi trebuie să fie cunoscută pe măsură. Cred eu că este un început bun faptul că lumea vine spre noi şi doreşte să îşi petreacă Sărbătorile de Iarnă alături de noi”, a declarat Aurelia Fedorca.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img