More

  Brevete şi medalii omagiale din partea Universităţii “Vasile Goldiş”

  brevet

  Senatul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” Arad a decis acordarea unor brevete şi medalii omagiale autorităţilor judeţene şi locale sătmărene la împlinirea a 95 de ani de la Marea Unire din 1918. Evenimentul festiv de decernare a avut loc ieri în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, în prezenţa rectorului fondator şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Universităţii, Aurel Ardelean, directorul filialei Satu Mare, Gavril Ardelean, a prefectului Eugeniu Avram, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a vicepreşedintelui Mircea Govor, a primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi a altor invitaţi.

  După un scurt cuvânt introductiv rostit de Gavril Ardelean, rectorul fondator, Aurel Ardelean, a arătat că Senatul Universităţii de Vest a decis acordarea acestor distincţii autorităţilor sătmărene care au contribuit la realizarea acţiunilor la împlinirea a 95 de ani de la făurirea Marii Uniri. “Mă simt onorat să fiu alături de autorităţile judeţene şi locale pentru a le aduce la cunoştinţă hotărârea Senatului universităţii noastre privind acordarea acestor distincţii care au mai fost acordate unor personalităţi marcante printre care preşedintele României, primului ministru sau Patriarhului”, a precizat Aurel Ardelean.

  S-a trecut apoi la înmânarea brevetelor şi medaliilor omagiale prefectului Eugeniu Avram, preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintelui Mircea Govor, primarului Dorel Coica, inspectorului şcolar general, Mariana Roman, directorului Direcţiei de Cultură, George Vulturescu, directorului Direcţiei Silvice, Sever Şter şi directoruluii Casei Corpului Didactic, Ioan Viman.
  Preşedintele Adrian Ştef a mulţumit pentru distincţia primită şi a asigurat filiala Satu Mare a UVVG de tot sprijinul Consiliului Judeţean. Mulţumiri au mai adresat şi prefectul Eugeniu Avram, primarul Dorel Coica şi vicepreşedintele Mircea Govor, care a mai adăugat că filiala sătmăreană a UVVG nu numai că formează generaţiile viitoare de specialişti dar ajută foarte mult şi părinţii studenţilor, care, odată ce copiii lor nu trebuie să se deplaseze în alte centre universitare pentru a studia şi pot face acest lucru acasă, cheltuiesc mult mai puţin. De asemenea, Mircea Govor a mai precizat că UVVG face multe la Satu Mare, dar prea puţine dintre aceste lucruri sunt mediatizate. “De aceea vă recomand să fiţi mai vizibili”, a încheiat vicepreşedintele Govor. La final, s-a închinat câte o cupă de şampanie.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE