More

  În Sălaj, aproape 14.000 de elevi au rămas fără mere

  Datorită unor nereguli, Consiliul Județean Sălaj a reziliat conctractul

  Consiliul Judeţean Sălaj a decis ca din data de 22 ianuarie să rezilieze contractele încheiate cu SC Pomicola SRL Zalău pentru furnizarea de fructe proaspete în şcoli în anul şcolar 2013-2014, la cererea societăţii.
  Potrivit Consiliului Județean Sălaj, SC Pomicola SRL Zalău a solicitat întreruperea relaţiilor contractuale datorită problemelor existente la depozitul societății din localitatea Hereclean. Contractele reziliate vizează un număr de 13.633 de elevi, inclusiv cei din Zalău, dintr-un total de 20.897 beneficiari la nivel judeţean.
  Pentru a asigura continuarea furnizării de mere pentru toţi elevii din judeţ, Consiliul Judeţean Sălaj a demarat procedura de cerere de ofertă privind încheierea contractelor de furnizare a fructelor proaspete în şcoli. Până la finalizarea licitaţiilor publice, instituţia va proceda, conform reglementărilor legale în vigoare, la negociere fără publicarea unui anunţ de participare pentru încheierea pe perioadă determinată a unor contracte de furnizare a merelor pentru elevi.
  ”Dorim să accelerăm procedurile de negociere directă, însă trebuie să ţinem cont de respectarea unor termene limită impusă de lege. Sperăm totuşi ca săptămâna viitoare să poată fi reluată furnizarea de mere în zonele unde a fost întreruptă, asigurând astfel livrarea fructelor către elevi pentru întreaga perioadă de 85 de zile din acest an şcolar”, a declarat Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE