More

    Spitalul Județean de Urgență din Zalău a fost acreditat pentru prelevarea de organe

    Prima prelevare de organe a avut loc deja anul trecut

    Ministerul Sănătăţii a acreditat, în cursul anului 2013, un număr de 51 de unităţi sanitare cu paturi pentru activităţi de prelevare şi transplant de cord, transplant hepatic şi pancreatic, transplant renal, dar şi pentru prelevare de organe, ţesuturi şi celule. Printre acestea se numără şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, cea mai mare unitate spitalicească din județul Sălaj.

    Acreditarea este valabilă pentru o perioadă de cinci ani, dar poate fi retrasă înainte de acest termen dacă ”drept urmare a inspecţiilor efectuate în condiţiile legii, se constată că unitatea sanitară respectivă nu respectă prevederile legale în vigoare. Orice modificare a criteriilor iniţiale de acreditare intervenită în cadrul unităţii acreditate se notifică Agenţiei Naţionale de Transplant în vederea reacreditării”.

    La Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău prima prelevare de organe, intervenţie realizată de o echipă din cadrul Institutului Urologic din Cluj-Napoca, împreună cu una de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, a avut loc la începutul lunii octombrie 2013.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE