More  Impozitul agricol poate fi plătit şi la primării

  - Advertisement -

  impozit

  Persoanele fizice care datorează impozit şi contribuţii aferente veniturilor din activităţi agricole pot efectua aceste plăţi şi la unităţile administrativ-teritoriale care au încheiat protocol în acest sens cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Satu Mare. Plata se poate face în numerar la compartimentele de specialitate ale unităţilor administrativ-teritoriale.

  În judeţul Satu Mare, AJFP a semnat 14 astfel de protocoale cu tot atâtea primării, acestea fiind Foieni, Berveni, Vama, Hodod, Santău, Săuca, Supur, Beltiug, Halmeu, Homoroade, Tarna Mare, Culciu, Lazuri şi Batarci. Fermierii din aceste comune nu trebuie să se mai deplaseze până la sediul administraţiei fiscale din care fac parte, ci pot achita impozitele agricole la sediile primăriilor mai sus menţionate.

  Prin Ordinul Comun nr.1714/3246/2013 al ministrului Finanţelor Publice şi al ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a fost aprobată procedura de încasare şi de virare la bugetul de stat şi bugetele asigurărilor sociale a sumelor încasate în numerar de compartimentele de specialitate ale unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi a modului de colaborare şi de realizare a schimbului de informaţii dintre organele fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi organele fiscale din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale.

  Potrivit art.1, alin (1), din Procedura persoanele fizice care datorează impozit şi contribuţii aferente veniturilor din activităţi agricole, precum şi accesorii pentru neachitarea la scadenţă a acestora, pot efectua plata acestor obligaţii fiscale şi la compartimentele de specialitate ale unităţilor administrativ-teritoriale corespunzătoare localităţii în care îşi are domiciliul fiscal, în numerar, cu îndeplinerea condiţiilor specificate în Ordin.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts