More


  Negreşti Oaş şi Carei, promovate creativ la Târgul de Turism

  - Advertisement -

  turism

  Standurile amenajate de Primăria municipiului Carei şi Primăria oraşului Negreşti Oaş au fost cele mai frumoase şi mai bine pregătite din cadrul Târgului de Turism care a avut loc în acest week-end la Grand Mall, având cei mai mulţi vizitatori. În acest fel, atracţiile turistice din cele două oraşe au fost promovate intens în cadrul târgului.

  Turismul din Oaş, promovat cu un tezaur uman viu
  Unul dintre cele mai frumoase standuri prezentate la Târgul de turism de la Grand Mall din acest sfârşit de săptămână a fost cel al Primăriei Negreşti Oaş, coordonat de directorul Casei orăşeneşti de cultură, Natalia Lazăr. “Am venit la acest târg cu câteva elemente specifice Oaşului. Promovăm elemente ale patrimoniului cultural, meşteşuguri şi obiceiuri. Avem alături de noi un tezaur uman viu, Floare Finta, un luminător al satului, Floare Hotca, precum şi produse culinare tradiţionale din Oaş”, a precizat Natalia Lazăr.

  Tot la standul oraşului Negreşti Oaş, meşterii populari au făcut o demonstraţie a talentului lor, iar interpreta de muzică populară Maria Tripon a interpretat alături de ceteraşi muzică tradiţională specifică Oaşului. În plus, elevii Liceului Tehnologic “Ioniţă G. Andron”, viitori specialişti în turism, după cum spune Natalia Lazăr, le-au distribuit vizitatorilor pliante cu cele mai atractive zone turistice din Oaş şi i-au rugat să completeze un chestionar.

  Castelul Karolyi, principala atracţie turistică la Carei
  Standul Primăriei municipiului Carei promovează atât Castelul Karolyi, cât şi posibilităţile de petrecere a timpului liber în oraş şi împrejurimi. “Prezentăm posibilităţile de cazare şi de petrecere a unui week-end sau a unui concediu la Carei. Este o zonă multietnică şi multiconfesională, cu foarte multe clădiri de patrimoniu, care reprezintă un punct de atracţie pentru turişti. De asemenea, facem eforturi să-i determinăm pe turişti să rămână mai multe zile la Carei, nu doar să-l tranziteze”, a spus directorul Direcţiei de Cultură şi Sport Carei, Bogdan Georgescu.

  În opinia acestuia, principala atracţie pentru turişti este castelul Karolyi, cu expoziţiile organizate aici. “Peste o lună deschidem o expoziţie de figuri din ceară care va atrage foarte mulţi turişti. Totodată, bisericile din Carei sunt adevărate monumente istorice care sunt atractive pentru turişti. Începe sezonul de vară, astfel că ştrandul din Carei va aduce mulţi turişti la Carei. Încercăm să facem în aşa fel încât aceştia să rămână mai mult timp la noi şi să viziteze şi celelalte obiective turistice din oraş”, a mai spus Bogdan Georgescu.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img