Patru mii de puieţi de frasin, plantaţi la Ardudplantare

Peste 150 de voluntari au participat sâmbătă, la Ardud, la acţiunea de împădurire din cadrul proiectului “Plantăm fapte bune”. Printre aceştia s-a aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, coordonatorul naţional al acţiunii, Liana Buzea, coordonatorul judeţean, Natalia Achim, elevi, reprezentanţi ai mai multor ONG-uri, angajaţi ai unor firme, jandarmi sau simpli cetăţeni.

Preşedintele Adrian Ştef a apreciat acţiunea de sâmbătă de la Ardud, afirmând că, în paralel, Consiliul Judeţean a demarat o campanie de împădurire a fostelor gropi neecologice din judeţ, închise între timp. “Ceea ce se întâmplă azi la Ardud este un lucru foarte bun, motiv pentru care felicit organizatorii, în special pe primarul Ovidiu Duma. Consiliul Judeţean susţine astfel de activităţi şi, în paralel, tot în această perioadă a fost demarată o amplă campanie de împădurire a fostelor gropi neecologice din judeţ. Ne bucură şi faptul că la acţiunea de azi participă foarte mulţi voluntari”, a mai spus Ştef.

Coordonatorul naţional al proiectului “Plantăm fapte bune”, Liana Buzea, a precizat că acţiunea a început în anul 2011 în zece judeţe din ţară, printre care şi Satu Mare. “Judeţul Satu Mare se află printre fruntaşele pe ţară, fiind împădurit circa 80% din ceea ce ne-am propus. La Ardud facem doar nişte completări pe un teren împădurit în urma unei acţiuni anterioare şi ne bucură faptul că au răspuns invitaţiei atât de mulţi voluntari”, a declarat Liana Buzea. Şi coordonatorul local al proiectului, Natalia Achim, s-a arătat încântată de faptul că la acţiunea de la Ardud au participat mulţi voluntari.

În total, la Ardud au fost plantaţi 4.000 de puieţi de frasin, în completare pe un teren de aproape 6 hectare împădurit în 2012. Organizatorii consideră că acţiunea a fost o reuşită şi că vor continua campania “Plantăm fapte bune” în judeţ.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts