Satu Mare, în cursa pentru Capitala Earth Hour 2014ora

Sute de sătmăreni au participat sâmbătă seara la acţiunea demonstrativă organizată de Asociaţia ACT 4U cu ocazia evenimentului ”Ora Pământului”. În intervalul orar 20.30-21.30 iluminatul public în zona pietonală Coposu – Piaţa 25 Octombrie a fost oprit, moment în care sătmărenii şi-au desfăşurat programele artistice pregătite pentru acest eveniment, au aprins torţe şi au lansat lampioane biodegradabile. La eveniment, alături de sătmăreni, au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, şi directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM), Elisabeta Bekessy.

În deschiderea evenimentului, preşedintele Adrian Ştef a declarat că astfel de evenimente sunt foarte importante pentru protecţia mediului. ”Este foarte important acest moment, atât pentru noi cât şi pentru natură, care dă semne că este supărată pe noi, iar noi trebuie să ne gândim la mai multe acţiuni care nu numai dau semnal, ci şi fac ceva concret pentru mediul înconjurător”, a precizat Adrian Ştef, care a mai adăugat că judeţul Satu Mare şi-a propus să planteze cât mai mulţi arbori pe vechile gropi neecologice.

Viceprimarul Radu Roca a punctat faptul că municipiul Satu Mare s-a înscris în competiţia “Capitala Earth Hour 2014”. ”Primăria Satu Mare, împreună cu alte municipii din judeţ, participă la Competiţia Capitala Earth Hour România 2014, prin diferite acţiuni pe care le-am început săptămâna trecută împreună cu mai multe unităţi de învăţământ. Am organizat diferite proiecte cu teme de ecologizare şi informare a cetăţenilor astfel încât să putem dobândi în acest an acest premiu, Capitala Earth Hour”, a declarat viceprimarul Radu Roca. Pentru a creşte şansele de a câştiga titlul de “Capitala Earth Hour 2014”, Colegiile Naţionale “Ioan Slavici”, “Doamna Stanca” şi “Mihai Eminescu”, precum şi liceele “Eliza Zamfirescu” şi “Nicolae Steinhardt”, s-au implicat cu un program vast de activităţi materializate prin expoziţii de picturi pe sticlă cu teme ecologice, coafuri din deşeuri reciclabile, proiecţii de filme, machete, lecţii de astronomie şi astrofizică, sesiuni de informare, campanie de informare cu privire la importanţa conservării mediului, buletine informative la radio, concursuri de proiecte cu tematici ecologice, concurs de desene pe tema conservării mediului, obiecte de artă din materiale reciclabile şi altele.

La finalul concursului, oraşul care se va remarca prin acţiuni variate şi cu impact în comunitate şi cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour din 29 martie va câştiga titlul de Capitală Earth Hour. Câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 15 aprilie.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts