Spitalul Județean de Urgență Zalău luat „la puricat” într-un control încrucișatTimp de câteva zile, toate secțiile din Spitalul Județean de Urgență Zalău sunt verificate de inspectori sanitari din Suceava în urma unui control încrucișat. Conform Ministerului Sănătății, rezultatele acestor verificări vor fi făcute publice abia pe data de 31 mai.
„Controalele sunt în plină desfășurare și sunt efectuate de inspectori din județul Suceava. Până la sfârșitul acestei săptămâni verificările trebuie finalizate și până în data de 7 aprilie raportul privind controlul trebuie transmis Ministerului Sănătății”, a precizat conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sălaj.
Potrivit DSP Sălaj, la Spitalul Județean de Urgență Zalău, inspectorii vor verifica starea igienico-sanitară de pe fiecare secţie, blocurile operatorii, sălile de mese, locul în care se depozitează lenjeria curată şi materialele sanitare, dotarea cu materiale de igienă personală, respectarea normelor de amplasare a paturilor, respectarea normelor privind grupurile sanitare, spaţii frigorifice şi monitorizarea temperaturii, farmacia, laboratoarele, staţia de sterilizare şi respectarea etapelor sterilizării, respectarea normelor la nivelul spălătoriei, depozitarea reactivilor şi mediilor de cultură.
Nu în ultimul rând, inspectorii vor verifica normele de prevenire și control a infecțiilor nosocomiale, modul în care se desfășoară gestionarea deșeurilor sanitare și respectarea prevederilor privind fumatul.
Iulian Duma
ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts