Târgul de turism de la Grand Mall şi-a deschis porţiletarg

Sătmărenii care doresc o vacanţă ieftină atât de sărbătorile pascale cât şi pentru concediu au o şansă în plus vizitând Târgul de turism, ajuns la cea de a doua ediţie, deschis ieri (n.r. vineri) la Grand Mall. La deschidere a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

La cea de a doua ediţie a Târgului de turism de la Grand Mall participă zece expozanţi, şi anume şase agenţii de turism, care le oferă sătmărenilor posibilitatea de a-şi afla o vacanţă mai ieftină atât de sărbătorile pascale cât şi pentru concediu. De asemenea, au mai avut standuri Consiliul Judeţean, Centrul Cultural Carei şi Primăria Negreşti Oaş, precum şi o bancă, ce propune finanţarea concediilor în rate.
Organizatorul târgului, Marius Crişan, a declarat că ediţia din acest an este una specială pentru că expozanţii propun pachete turistice pentru sărbătorile pascale şi pentru concediu cu reduceri substanţiale. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a afirmat că instituţia pe care o reprezintă a decis organizarea, din acest an, a unei campanii de prezentare a judeţului Satu Mare. “Avem ce să arătăm turiştilor. Până acum Satu Mare era doar un judeţ de tranzit, însă dorim să le oferim turiştilor mai mult de atât, să-i facem să rămână în judeţ pentru că au ce vedea. Am participat şi la târguri de turism internaţionale pentru a ne promova frumuseţile judeţului. Pentru aceasta, însă, în afară de implicarea autorităţilor judeţene şi locale este nevoie şi de implicarea agenţiilor de turism care să le ofere turiştilor pachete atractive.

Unul dintre cele mai frumoase standuri a fost cel al Primăriei Negreşti Oaş, coordonat de directorul Casei orăşeneşti de cultură, Natalia Lazăr. “Promovăm elemente ale patrimoniului cultural imaterial- meşteşuguri şi obiceiuri, un tezaur uman viu (Floare Finta), un luminător al satului (Floare Hotca) precum şi produse culinare tradiţionale din Oaş”, a precizat Natalia Lazăr. După cuvântările din deschiderea târgului, interpreta de muzică populară Maria Tripon a interpretat câteva cântece tradiţionale oşeneşti.

Târgul poate fi vizitat azi şi mâine, între orele 10 şi 20. Intrarea este liberă.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts