Zalăul cantă Jazz!Concert SINATRA & FRIENDS la Zalău, de Ziua Internaţională a Jazzului
1
 
Concert tribut Frank Sinatra cu spectacolul “SINATRA & FRIENDS” la Zalău – 24 aprilie, Ziua Internațională a Jazzului la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău. 
 
Pe 24 Aprilie 2014, municipiul Zalău va sărbători Ziua Internațională a Jazzului printr-un Concert de Gală la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu spectacolul „SINATRA & FRIENDS”. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău și Asociația Transylvania Cultural Community, sub patronajul UNESCO.
Concertul – tribut adus legendarului Frank Sinatra, la 99 de ani de la nașterea acestuia, va încânta publicul cu piese celebre precum „My Way”, „New York, New York” şi „I’ve Got You Under My Skin”, în interpretarea invitaţilor de peste hotare, band-ul Gabriel Farkas & His Band și Fanfara „Promenada” a Primăriei Zalău.
Zalăul va fi prezent astfel pe harta globală a muzicii jazz și în rețeaua națională, alăturându-se unor orașe precum Cluj Napoca, Alba Iulia și Bucuresti, unde se organizează multiple manifestări de jazz cu tradiție (Jazz Day la sfarsitul lunii aprilie, Transilvania Jazz Festival, Alba Jazz, etc). Un plus de greutate va fi dat acestui eveniment și de prezența Ambasadorului Zilei Internaționale a Jazzului în România, conf. univ. dr. Virgil Mihaiu, reputatul jazzolog român, care va susține un curs despre muzica jazz, în ziua evenimentului, dedicat elevilor liceului de muzică și tuturor melomanilor. La nivel global, această zi internațională este sărbătorită în peste 200 de orașe sub patronajul UNESCO.
„Intrarea în această reţea internaţională sub auspiciile organizaţiei UNESCO reprezintă începutul unei colaborări pe termen lung în acest domeniu cultural. Fiind co-organizatori ai acestui proiect ne bucurăm că putem să găzduim şi să oferim cetăţenilor oraşului nostru un eveniment de o asemenea calitate culturală şi sperăm ca tipul de spectacol şi activităţile desfăşurate ȋn preajma acestei zile de primăvară să ȋncurajeaze şi alte iniţiative similare creându-se astfel un efect cultural şi educativ multiplicator”, a declarat primarul Radu Căpîlnaşiu.
În limita locurilor disponibile, invitațiile se pot rezerva și ridica începând cu data de 15 aprilie 2014 de la sediul Casei Municipale de Cultură Zalău.
Iulian Duma
ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts