Ziua Asistenţei Sociale, sărbătorită şi la Satu Mareasistenti

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, structura teritorială Satu Mare, cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, SPAS Satu Mare, Organizaţia Caritas şi Filiala Satu Mare a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”, a organizat ieri o serie de manifestări dedicate Zilei Asistenţei Sociale având ca temă “Criza Economică şi Socială – Soluţiile Asistenţei Sociale”. La eveniment au fost prezenţi reprezentantul Prefecturii Satu Mare, Mircea Ciocan, directorul SPAS, Doina Văsuţ, directorul DGASPC, Octavian Apan, preşedintele Organizaţiei “Caritas”, Lochli Tunde, precum şi circa o sută de asistenţi sociali.

Asistenţi sociali prost plătiţi
În deschiderea manifestării, preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, structura teritorială Satu Mare, Mihaela Motoc, a declarat că Ziua Asistenţei Sociale are ca scop promovarea contribuţiei asistenţei sociale în cadrul societăţii şi de a educa organizaţiile şi publicul larg despre profesia de asistent social. Referitor la problemele cu care se confruntă asistenţa socială pe plan local, Mihaela Motoc a afirmat că judeţul Satu Mare se confruntă cu o criză de specialişti în domeniu şi că este nevoie de asistenţi sociali cu studii superioare. De asemenea, salarizările mici în domeniu comparativ cu munca depusă de asistenţii sociali sătmăreni îi determină pe aceştia să aleagă alte domenii de activitate mai bine plătite.

Vicepreşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, structura teritorială Satu Mare, Gabriela Deak, a dat citire mesajului preşedintelui la nivel naţional, Doru Buzducea. Cuvinte frumoase la adresa asistenţilor sociali au mai spus Mircea Ciocan, Doina Văsuţ, Octavian Apan şi Lochli Tunde.

Work-shop motivaţional
În continuarea manifestării, a avut loc un work-shop pentru asistenţii sociali având ca temă “Preţuieşte fiecare clipă din viaţa ta”, susţinut de psihologul Delia Danea. În cadrul acestuia a fost urmărit un videoclip motivaţional şi au fost prezentate principalele activităţi şi probleme ale asistenţilor sociali din ţară şi din judeţul Satu Mare.

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, structura teritorială Satu Mare a luat fiinţă în luna februarie a anului trecut. De la înfiinţare şi până în prezent, a organizat o serie de activităţi menite să promoveze activitatea asistenţilor sociali din judeţ, precum şi o serie de întâlniri cu membrii sucursalei sătmărene în cadrul cărora au fost prelucrate modificările legislative în domeniu.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts