More


  Octavia Zelic, locul I la Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică

  - Advertisement -

  oledu

  Învăţământul sătmărean continuă să producă elevi de mare valoare, cel mai elocvent exemplu în acest sens fiind premiile câştigate de elevii sătmăreni la olimpiadele naţionale desfăşurate în acest week-end. Astfel, eleva Şcolii Gimnaziale “Ion Creangă” din Satu Mare, Octavia Zelic, s-a clasat pe locul I la Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică, competiţie ce s-a desfăşurat în perioada 8-12 aprilie la Satu Mare. De asemenea, negreşteanul Andrei Viorel Bud, în prezent elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut medalia de aur în cadrul Olimpiadei Naţionale de Matematică, competiţie ce s-a desfăşurat în perioada 7-11 aprilie la Sibiu.

  Rezultat de excepţie pentru eleva de clasa a VI-a
  Elevă a Şcolii Gimnaziale “Ion Creangă”, sătmăreanca Octavia Zelic a reuşit să ocupe primul loc la clasa a VI-a la Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică, competiţie ce s-a desfăşurat în perioada 8-12 aprilie la Satu Mare. Festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut cele mai bune rezultate la acest concurs a avut loc ieri, la Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare în prezenţa subprefectului Altfatter Tamas, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, Mariana Roman şi inspectorului adjunct, Claudiu Mondici, a cadrelor didactice şi elevilor participanţi.

  octavia

  În luările de cuvânt, oficialităţile au felicitat copiii pentru rezultatele obţinute precum şi pe organizatori. Inspectorul de specialitate, Adriana Dângă, a evidenţiat faptul că pentru buna organizare a acestei competiţii la Satu Mare, IŞJ a avut sprijinul Consiliului Judeţean, care practic a dublat premiile oferite de Ministerul Educaţiei, precum şi a Primăriei Satu Mare şi a Primăriei Negreşti Oaş. Înainte de premierea propriu-zisă, preşedintele Consiliului Judeţean a acordat premiile speciale şi i-a premiat pe elevii sătmăreni participanţi la competiţie, şi anume Andrei Săsăran, de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” (clasa a V-a), Lorena Ardelean de la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” (clasa a VII-a), şi Tudor Păun de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Carei. Însă cel mai mare premiu, locul întâi pentru clasa a VI-a, a fost obţinut de eleva Octavia Zelic, de la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” Satu Mare. În cadrul festivităţii de premiere au avut loc şi câteva momente artistice susţinute de trupa de balet a Şcolii de Arte din Satu Mare, de tânăra solistă Iulia Bălaj şi de cunoscuta trupă de dansuri irlandeze din Tăşnad, “Celtic Fire”.

  Medalie de aur şi pentru Andrei Bud 

  Din fericire, Octavia Zelic nu este singurul elev sătmărean premiat la faza naţională a olimpiadelor şcolare. Negreşteanul Andrei Viorel Bud, în prezent elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti a obţinut medalia de aur în cadrul Olimpiadei Naţionale de Matematică, competiţie ce s-a desfăşurat în perioada 7-11 aprilie la Sibiu. În urma acestei performanţe, Bud s-a calificat la proba de baraj, având şanse reale să facă parte din lotul naţional care va reprezenta România la Olimpiada Balcanică, ce se va desfăşura în perioada 2-5 mai la Pleven (Plevna), în Bulgaria.

  Elevul originar din Negreşti-Oaş nu este la prima performanţă în domeniul matematicii. Anul trecut, Andrei Bud a câştigat medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică din Cipru şi medalia de bronz la Olimpiada Internaţională din Columbia. Vă reamintim că Andrei Bud a studiat la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş, iar în prezent este elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din capitală.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img