More


  August, luna corigenţelor

  - Advertisement -

      Elevii mai puţin silitori, care nu au obţinut medii de trecere la sfârşitul anului şcolar, la una sau mai multe discipline, vor putea susţine examenele de corigenţă în perioada care urmează. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, primii care vor susţine aceste examene, în perioada 6-7 august, sunt elevii din clasele terminale de liceu, anul de completare învăţământ special, stagii de pregătire practică, învăţământ profesional. Perioada de corigenţe pentru elevii claselor a VIII-a va fi în 18-20 august, iar în 1-5 septembrie va fi organizată o altă sesiune pentru clasele din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional, altele decât cele terminale, şi clasele din şcoala postliceală şi de maiştri.

  Elevii din clasele terminale de liceu, care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă, se pot înscrie la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, în data de 8 august. Elevii claselor terminale de liceu, ai anului de completare învăţământ special, ai stagiilor de pregătire practică şi ai învăţământului profesional, care au promovat examenele de corigenţă în sesiunea 6-7 august, se pot înscrie la examenul de certificare a competenţelor profesionale, sesiunea august. De asemenea, elevii din clasa a VIII-a, care vor susţine şi promova examenul de corigenţă, se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere.
  Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, de liceu, din anul de completare învăţământ special, din învăţământul profesional şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică, care nu pot participa la sesiunea de corigenţe stabilită pentru aceste clase în perioada 18-20 august, respectiv 6-7 august, se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe din perioada 1-5 septembrie. Elevii corigenţi care se vor prezenta la primele două sesiuni de corigenţe, dar nu vor promova examenele, vor fi declaraţi repetenţi şi nu vor mai avea dreptul să se prezinte la sesiunea din luna septembrie.
  Potrivit datelor furnizate de inspectorul şcolar general adjunct, Claudiu Mondici, în judeţul Satu Mare sunt peste 1.800 de corigenţi.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img