More


  Avansări cu nemiluita de Ziua Poliţiei de Frontieră

  - Advertisement -

  frontiera

  În acest an se împlinesc 150 de ani de la înfiinţarea Poliţiei de Frontieră. Cu această ocazie, la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Satu Mare au fost înaintaţi în grad 90 de lucrători din cei 676 de poliţişti de frontieră care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului. Cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră, la STPF Satu Mare s-a desfăşurat ieri o scurtă ceremonie festivă, condusă de şeful Biroului de combatere a infracţionalităţii transfrontaliere din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, comisarul şef Tiberiu Giurea, şi adjunctul şefului STPF Satu Mare, comisarul şef Gavrilă Bud Tămăşan.

  Nouăzeci de poliţişti de frontieră avansaţi în grad
  În cadrul festivităţii s-a dat citire mesajului inspectorului general al IGPF, chestorul Ioan Buda. După care nouăzeci de poliţişti de frontieră au fost înaintaţi în grad. Dintre aceştia, au fost avansaţi înainte de termen doi ofiţeri şi cinci agenţi, iar la termen şapte ofiţeri şi 76 de agenţi de poliţie de frontieră. La nivelul structurilor Poliţiei de Frontieră din judeţul Satu Mare îşi desfăşoară activitatea 676 de poliţişti de frontieră.
  În cadrul protocolului de colaborare semnat între IPA Regiunea 2 Frontieră Satu Mare, IGPFR şi operatorul economic JTI, protocol ce are drept scop combaterea activităţilor de contrabandă cu ţigarete şi a traficului ilicit cu produse din tutun, opt poliţişti de frontieră sătmăreni, care s-au remarcat în activitatea profesională în cursul acestui an, au fost recompensaţi cu diplome şi ceasuri purtând însemnele JT International. Dintre aceştia, doi sunt din cadrul STPF Satu Mare, trei de la SPF Negreşti Oaş, unul de la SPF Halmeu, unul de la SPF Petea şi unul de la SPF Tarna Mare.

  Manifestări şi diplome la ITPF Sighetu Marmaţiei
  Tot în cursul zilei de ieri, în Sala George Enescu din Sighetu Marmaţiei, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei a organizat activităţi de recompensare a eforturilor depuse de propriii lucrători în îndeplinirea atribuţiilor specifice, fiind apreciaţi aşa cum se cuvine cei care au înregistrat rezultate deosebite în apărarea fruntariilor ţării. La eveniment a participat şi prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, care a subliniat importanţa misiunii Poliţiei de Frontieră, de a apăra graniţele poporului român şi a apreciat dăruirea şi responsabilitatea de care poliţiştii de frontieră au dat dovadă, ei reprezentând prima imagine a poporului român în punctele de trecere de frontieră. În cadrul activităţii, şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au primit diplome aniversare, în semn de preţuire şi respect cu ocazia ”Zilei Poliţiei de Frontieră Române” şi a sărbătoririi a 150 de ani de existenţă instituţională.

  Ziua de 24 iulie este un simbol în viaţa poliţiştilor de frontieră. Este momentul în care cele două regimente ale Moldovei şi Ţării Româneşti, cu atribuţii la frontiere, s-au unificat. Ca în fiecare an, la data de 24 iulie, IGPF îşi aniversează ziua instituţională, recunoscându-şi şi cinstindu-şi astfel înaintaşii, pentru eroismul şi devotamentul lor faţă de ţară şi poporul român.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img