More


  Captură de amploare de ţigări la Negreşti-Oaş

  =

  captura

  Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în acest week-end, cantitatea de 20.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 176.000 lei, cantitate ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere. Mai exact, în cursul zilei de sâmbătă, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negrești Oaș s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate, demers care a şi dat efectul scontat.

  Astfel, în jurul orei 21.30, un echipaj al Poliției de Frontieră a observat la aproximativ 1.000 m de frontiera de stat mai multe persoane care transportau către interior colete voluminoase. Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză, moment în care persoanele au abandonat coletele și au fugit către teritoriul ucrainean, motiv pentru care un polițist de frontieră a folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale în vigoare.

  Pe timpul acțiunii de reținere a persoanelor, bărbații au devenit agresivi, unul dintre ei lovindu-l pe un polițist de frontieră. Suspectul a fost reținut și identificat ca fiind cetățean ucrainean, M. S., de 16 ani din raionul Hust, Ucraina. Imediat au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin iar concomitent au fost luate măsuri de supraveghere și cercetare a zonei. La fața locului au fost descoperite 30 de colete care au fost transportate la sediul sectorului împreună cu cetățeanul ucrainean în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 132.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, trecere ilegală a frontierei de stat si ultraj, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

  De asemenea, în data de 24 iulie 2014, în jurul orei 23.30, o patrulă a Poliției de Frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a descoperit, la aproximativ 20 de metri de malul râului Tisa, 10 colete care conțineau țigări.

  Acestea au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 44.000 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img