More


  Cinci migranţi şi patru traficanţi prinşi la graniţa cu Ungaria

  =

  migranti

  Patru cetăţeni români, care au încercat să faciliteze trecerea ilegală a frontierei pentru cinci migranţi afgani şi iranieni, au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. Aceştia vor fi prezentaţi instanţei de judecată din cadrul Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cei cinci străini au plătit 800 de euro traficanţilor pentru a le facilita trecerea ilegală a frontierei, pentru ca aceştia să ajungă în Germania sau Anglia şi să-şi caute un loc de muncă.

  Prinşi la Pelişor
  Astfel, în cursul zilei de duminică, poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare şi cei din cadrul SPF Petea – ITPF Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate. În jurul orei 08.30, un echipaj al Poliţiei de Frontieră a oprit, la aproximativ 400 metri de linia de frontieră, pe raza localităţii Pelişor, un autoturism marca Dacia Logan şi un Audi A4, ambele înmatriculate în Ilfov. În cele două maşini se aflau nouă persoane, patru cetăţeni români şi cinci cetăţeni străini care nu vorbeau limba română.

  Având în vedere faptul că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse, împreună cu autoturismele, la sediul Sectorului PF Petea în vederea continuării cercetărilor. Din primele verificări s-a constatat că trei dintre cetăţenii străini sunt afgani, iar doi dintre ei sunt iranieni, cu vârste cuprinse între 16 şi 32 de ani, toţi fiind de sex masculin.

  Călăuzele, din sudul ţării
  Cetăţenii români, cu vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani, domicilaţi pe raza judeţelor Buzău, Vâlcea şi Ilfov, intenţionau să îi transporte pe cei cinci cetăţeni străini până la frontiera de stat pentru a trece ilegal în Ungaria. Migranţii au declarat că intenţionau să ajungă în Germania sau Anglia pentru a-şi găsi locuri de muncă, fapt pentru care au plătit câte 800 de euro de persoană celor patru cetăţeni români. Aceştia urmau să-i transporte din Bucureşti până în judeţul Satu Mare, în apropierea frontierei cu Ungaria, în scopul trecerii frauduloase a frontierei. Cetăţenii străini sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cei patru cetăţeni români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi. Aceştia din urmă au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img