More

  Deţinuţii din Penitenciar vor primi vizita propriilor copii

  3

  Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Satu Mare derulează cu sprijinul Asociaţiei Bărbaţilor Creştini din România Programul „O zi cu tata”.
  Această acţiune se desfăşoară întrucât o mare parte din persoanele care populează penitenciarele au avut parte de condiţii minime în formarea educaţională şi de modele predominant negative în dezvoltarea comportamentală, considerăm că un obiectiv important în procesul de reinserţie socială îl constituie revizuirea concepţiilor despre sine, lume şi viaţă. Ineditul programului constă în combinarea activităţilor teoretice cu cele practice, astfel încât, după 4 întâlniri teoretice în incinta penitenciarului, este planificată o întâlnire practică, în comunitate, la care participă soţiile şi copiii persoanelor condamnate participante la program.
  Dintre activităţile în comunitate incluse în program amintim „Tata şi copilul meşteresc împreună”, o activitate cu scop caritabil, şi „Tata şi copilul slujesc împreună”, în care persoanele condamnate  petrec timp împreună cu copiii lor şi îi învaţă în acelaşi timp importanţa de a-şi ajuta aproapele. Penitenciarul Satu Mare este al doilea penitenciar care a implementat acest  program la nivel naţional, după Penitenciarul Timişoara. Voluntarii care susţin acest proiect, cadrele din penitenciar, precum şi celelalte persoane condamnate au observat o schimbare în comportamentul şi atitudinea participanţilor la program.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE