More


  Jandarmii sălăjeni la datorie

  - Advertisement -
   
  Doar în weekend, ei au aplicat amenzi în valoare de 9.600 lei 
   
  În perioada 25-27 iulie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a asigurat ordinea şi liniştea publică pe timpul desfăşurării evenimentelor prilejuite cu ocazia Zilelor Cetăţii şi a Festivalul Roman. Astfel, jandarmii sălăjeni au acţionat pentru asigurarea climatului optim de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional pe timpul desfăşurării manifestărilor. 
   

  Tulburarea ordinii şi liniştii publice, efectuarea de acte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu poate fi dovedită, provocarea de scandaluri, săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor, apelarea la mila cetăţenilor, sunt faptele pentru care jandarmii au aplicat sancţiuni contravenţionale la manifestările desfăşurate în oraşul Zalău. Au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, din care 4 avertismente scrise şi 24 de amenzi în valoare totală de7.700 lei. 
   
  Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate în baza Legii nr. 12/1990 privind comerţul stradal (12 sancţiuni, din care 1 avertisment şi 11 amenzi) şi în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (16 sancţiuni contravenţionale, din care 3 avertismente şi 13 amenzi). 
   
  De asemenea, din peisajul Zilelor Cetăţii, nu au lipsit nici situaţiile de infracţionalitate. Lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi au întocmit actele de constatare pentru o infracţiune cu un făptuitor, în baza Legii nr. 84/2008, art. 90, pentru „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu una înregistrată pentru produse identice sau similare”. În acest sens, a fost confiscată încălţăminte mărcile Adidas şi Puma, de diferite culori şi modele, actele de constatare urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău. În baza Legii nr.12/1990 au mai fost confiscate şi alte produse oferite spre comercializare.  
   
  Majoritatea faptelor de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică au fost săvârşite pe fondul consumului de băuturi alcoolice. În întreg judeţul, în misiunile de la sfârşitul săptămânii, au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale (4 avertismente şi 31 de amenzi). Valoarea totală a amenzilor aplicate în perioada 25-27 iulie de către lucrătorii inspectoratului este de 9.600 lei. 
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img