More


  Lăsați specialiștii să-și facă treaba!

  =

  Câtă ipocrizie! Toate partidele de dreapta au răcnit marţi împotriva lui Victor Ponta că, în loc să se ocupe de sinistrații din județele afectate de inundații, își lansează candidatura la Craiova. Ca o reacție eficientă, Ponta s-a deplasat în zonele afectate, a preluat problemele oamenilor iar apoi s-a aflat și în mijlocul membrilor Consiliului Național, care i-au votat, în unanimitate, candidatura la prezidențiale. Nu prea înțeleg această avidă dorință a publicului pentru a-l vedea la televizor, pe premier în cizme de cauciuc, în mijlocul viiturii.

  Nu este decât un circ ieftin, totul regizat la televizor, pentru a da bine la imagine. Spectacol grotesc, pus în scenă cu mare priză la oteviști, inaugurat de Traian Băsescu, pe vremea când se deplasa acum câțiva ani, aproape în fiecare zi, la construcția podului de la Mărăcineni ( Buzău), după ce inundațiile l-au dărâmat. Nu am văzut ca Băsescu să ceară procurorilor DNA să deschidă proces penal împotriva celor care au escavat la picioarele podului de pe râul Buzău și care au șubrezit rezistența podului.

  Drept urmare, scopul lui Ponta, ca fost procuror, este, în primul rând, să atragă atenția asupra distrugerii mediului înconjurător în zona Olteniei, asupra ilegalităților înfăptuite de firmele care au exploatat în mod iresponsabil albiile râurilor pentru nisip și pietriș, fapt ce a determinat ca apele învolburate să rupă digurile si să inunde satele. De aceea, să lăsăm specialiștii din cadrul Ministerului Administrației și Internelor să-i ajute pe oamenii aflați la nevoie, iar Guvernul, condus de Victor Ponta, să treacă la măsuri rapide pentru atenuarea efectelor dezastruoase produse în urma ploilor, care parcă nu se mai opresc.

  Agenda guvernamentală nu trebuie făcută la televizor, nu reporterașii care știu să lege câteva cuvinte sunt cei care dirijează acțiunile de salvare a populației din zonele sinistrate. Dar în România, parcă toată lumea se pricepe la politică și la fotbal!

  Marius Oproiu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img