More


  Microfoanele din Primărie, opera unui soţ gelos

  =

  micro

  Concluzie finală în scandalul microfoanelor găsite în Primăria Satu Mare: acestea au fost plantate de către soţul cam gelos al unei angajate a administraţiei locale. Afirmaţia a fost făcută de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, invocând surse din cadrul administraţiei locale. Singurul care a cam nimerit povestea a fost Iuliu Ilyes – fostul edil şef sătmărean – care a declarat la acea dată că microfoanele au fost instalate de cineva pus pe “glume de prost gust”.

  Povestea, confirmată pe surse
  Deşi nu a primit un raport specializat de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, dar folosindu-se de unele surse din cadrul administraţiei locale, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a concluzionat că tehnica de interceptare – destul de primitivă – a fost amplasată de către soţul unei angajate, destul de nesigur pe comportamentul jumătăţii sale. “Este deja o poveste încheiată şi, deşi a fost vorba despre microfoane artizanale, i-am rugat pe toţi colegii să-şi verifice foarte bine birourile. Probabil, cândva, vom apela şi la STS să vedem dacă nu găsim şi alte urme de microfoane. Concluzia la care s-a ajuns, şi potrivit zvonurilor din Primărie, este că microfoanele au fost amplasate de un soţ gelos. Nu se ştie când au fost amplasate şi nici pentru cine. Acolo lucrează mai multe doamne tinere şi frumoase, intră foarte multă lume, deci este explicabil, iar noi luăm ca atare această variantă”, a declarat primarul Dorel Coica.

  Panică şi indignare în urmă cu câteva săptămâni
  Reamintim că în urmă cu mai multe săptămâni un angajat al Primăriei Satu Mare a găsit sub biroul său, amplasat în Centrul de Informare pentru Cetăţeni, un microfon. La acea dată, funcţionarul public a raportat superiorilor incidentul. Informaţia a ajuns şi la urechile jurnaliştilor de la Gazeta de Nord-Vest, dar la acea dată informaţia a fost negată oficial de conducerea Primăriei Satu Mare. La câteva săptămâni distanţă, acelaşi funcţionar public a găsit un alt microfon, amplasat în acelaşi Centru de Informare pentru Cetăţeni, dar de această dată dispozitivul a fost montat sub un alt birou. De această dată, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a confirmat informaţia. Mai mult, edilul şef a cerut o anchetă oficială din partea Parchetului şi o anchetă tehnică de specialitate din partea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

  Primarul Dorel Coica a precizat că dispozitivele de interceptare identificate nu păreau să fie unele profesionale. Totuşi, pentru a lămuri situaţia, edilul şef sătmărean a precizat că va sesiza Poliţia şi Parchetul. De asemenea, Dorel Coica a declarat la începutul lunii că va solicita Serviciului de Telecomunicaţii Speciale să realizeze o anchetă tehnică de specialitate în incinta Primăriei Satu Mare.

  Fostul primar a cam nimerit povestea
  Fostul primar al municipiului Satu Mare timp de două mandate, Iuliu Ilyes, a fost singurul care a realizat că este vorba despre “o glumă de prost gust a unei persoane”. De asemenea, Iuliu Ilyes susţine că în timpul mandatelor sale nu a întâlnit o astfel de situaţie. “Asta este o copilărie. În primul rând, ce informaţie poţi să extragi de la Centrul de Informare pentru Cetăţeni. Să fim serioşi. Primăria Satu Mare nu este o unitate militară. Acolo nu sunt documente secretizate, care să necesite un regim special. Primăria operează doar cu date publice. Am fost opt ani primar şi niciodată nu am primit vreun document cu caracter secret de la vreo instituţie publică. E caraghioasă treaba. E o glumă proastă a unei persoane care a încercat aşa ceva”, a declarat la acea dată Iuliu Ilyes.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img