More

  Poliţia Locală le-a pus gând rău căruţaşilor

  caruta

  După ce ani la rând au fost sancţionaţi pe bandă rulantă, având interzis pe străzile municipiului Satu Mare, unii căruţaşi mai temerari continuă să îşi încerce norocul. Din nefericire pentru ei, aceştia sunt prinşi şi se aleg, pe lângă o amendă cu multe zerouri, şi cu atelajul confiscat. De asemenea, poliţiştii locali le-au pus gând rău şi persoanelor fără adăpost care s-au instalat din nou în zona digurilor Someşului. Şi asta pentru că persoanele fără adăpost ajung să agreseze verbal şi fizic trecătorii.

  Căruţaş tras pe dreapta
  Poliţiştii locali sătmăreni au acţionat în perioada 10-17.07.2014 pe toate domeniile de competenţă, în special fiind evidenţiat un caz de încălcare a prevederilor legale privind circulaţia căruţelor. “Au fost depistaţi doi conducători de atelaj – Bobby B. din Dorolţ, în data de 10.07.2014, şi Robert Gyorgy C. din Satu Mare, în data de 17.07.2014 – care au mai fost sancţionaţi anterior, fapt pentru care pe lângă măsura sancţionării contravenţionale a fost luată şi măsura complementară de ridicarea căruţelor în vederea confiscării. Atelajele au fost depuse într-un spaţiu special amenajat, iar în cazul în care nu vor fi revendicate în termen de 15 zile de la data confiscării, va fi urmată calea legală, respectiv trecerea în proprietatea municipiului prin dispoziţia primarului şi vânzarea sau predarea la o unitate de colectare şi valorificare a deşeurilor”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliţia Locală Satu Mare.

  Boschetari ridicaţi de pe digul Someşului
  Ca urmare a mai multor reclamaţii, Poliţia Locală a acţionat în zona digurilor Someşului pentru a dezafecta o serie de locuinţe improvizate de către persoane fără adăpost. “Astfel, a fost identificată familia Erdei J., având în componenţă doi adulţi şi 5 copii minori, care trăiau într-o colibă improvizată lîngă dig, în acest caz fiind sesizat Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare pentru luarea măsurilor de protecţie socială. Totodată, a mai fost identificat într-o astfel de locuinţă şi David C. în vârstă de 53 de ani din Hunedoara, căruia i s-a pus în vedere să părăsească locaţia. Au mai fost descoperite astfel de improvizaţii care erau părăsite. Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Locale.
  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE