More

  Sătmărenii sunt mai cuminţi în ultimele luni

  jandarmi

  Conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare a raportat că sătmărenii sunt pur şi simplu mai cuminţi. Şi asta pentru că numărul contravenţiilor şi a infracţiunilor a scăzut cu mai mult de jumătate în ultimele luni faţă de începutul acestui an.

  Numărul infracţiunilor identificate de către angajaţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, atât independent cât şi în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, a înregistrat o scădere semnificativă în al doilea trimestru faţă de primul trimestru din aceast an. “Misiunile executate de structurile de ordine publică ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, în trimestrul II 2014, s-au materializat în constatarea a 14 fapte de natură penală constatate cu 15 făptuitori depistaţi în misiunile independente. În cooperare cu Inspectoratului Judeţean de Poliţie s-au constatat un număr de 36 de fapte de natură penală cu 30 de făptuitori. Numărul infracţiunilor constatate independent au scăzut cu 56%, iar cele în cooperare cu Poliţia au scăzut cu 34%”, se arată într-un raport remis de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare.

  De asemenea, a scăzut cu mai mult de jumătate numărul şi valoarea contravenţiilor aplicate în cel de-al doilea trimestru. “În trimestrul II al acestui an au fost aplicate 521 sancţiuni contravenţionale, din care 178 avertismente scrise şi 343 amenzi contravenţionale, în valoare de 82.900 lei. Au fost conduse la sediile Poliţiei 18 persoane şi au fost ridicate bunuri în vederea confiscării, în valoare de 426 lei. Numărul sancţiunilor contravenţionale aplicate arată o descreştere de 60%, iar valoarea contravenţiilor cu 70%”, se mai arată în raportul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.
  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE