More


  Sinucigaşii sătmăreni preferă laţul

  =

  populatie

  Judeţul Satu Mare se află peste media pe ţară în ceea ce priveşte omuciderile şi sinuciderile şi sub această medie la decesele cauzate de accidentele de circulaţie, se arată într-un raport pe anul 2013 dat recent publicităţii de Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” Bucureşti. Potrivit sursei citate, aproape jumătate dintre sătmărenii care au decedat anul trecut au avut morţi violente.

  Peste 300 de autopsii efectuate la Satu Mare
  În cursul anului trecut, la Serviciul de Medicină Legală Satu Mare au fost efectuate 325 de autopsii. În urma acestora s-a constatat că 150 de sătmăreni decedaţi au avut parte de o moarte neviolentă, iar 143 de o moarte violentă.

  În ceea ce priveşte omuciderile, în perioada analizată, în judeţul Satu Mare au fost înregistrate 8 omucideri, fiind peste media pe ţară la acest capitol cu 2,14 la suta de mii de locuitori, comparativ cu 2,03 la suta de mii de locuitori, înregistrat la nivel naţional. Comparativ cu judeţele vecine, rata omuciderilor din judeţul Satu Mare este peste cea din Bihor (0 la suta de mii de locuitori) şi Sălaj (1,33 la suta de mii de locuitori), dar sub cea din Maramureş (2,27 la suta de mii de locuitori).

  Tot în 2013 a mai fost înregistrată o pruncucidere, în timp ce 25 de sătmăreni şi-au pierdut viaţa în urma unor accidente rutiere (6,7 la suta de mii de locuitori, mai mică faţă de media naţională de 9,6 la suta de mii de locuitori), iar doi sătmăreni au decedat în urma unor accidente de tren. Totodată, au mai fost înregistrate 61 de sinucideri, în timp ce 74 de sătmăreni şi-au pierdut viaţa în alte circumstanţe.

  Spânzurarea, preferată de sinucigaşii sătmăreni
  Demn de remarcat este faptul că în ceea ce priveşte sinuciderile din 2013, judeţul Satu Mare, cu o medie de 16,31 la suta de mii de locuitori, se află peste cea naţională, care este 13,16 la suta de mii de locuitori. Comparativ cu judeţele învecinate, rata sinuciderilor din Satu Mare este mai mare decât cea din Bihor (15,59), Sălaj (13.30) şi Maramureş (9,04).

  Marea majoritate a sinucigaşilor din judeţ de anul trecut au preferat spânzurarea, fiind înregistrate 54 de astfel de cazuri, fiind urmate de cele patru cazuri de intoxicaţii cu medicamente şi câte un caz de submersie, plăgi autoproduse şi precipitare. Raportul pe sexe în ceea ce priveşte sinuciderile este de 7,71 bărbaţi la 10 femei.

  Lunile preferate de sinucigaşi sunt aprilie, mai, iulie, octombrie şi august, în timp ce în lunile noiembrie, ianuarie, februarie şi martie au fost înregistrate cele mai puţine sinucideri în judeţul Satu Mare, conform raportului Institutului Naţional de Medicină Legală.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img