More

  Spectacole şi voie bună la Zilele comunei Santău

  santau

  Ziua comunei s-a organizat în premieră la Santău. La eveniment au participat, pe lângă gazdele evenimentului, şi anume primarul şi viceprimarul comunei Santău, Marinel Rotar şi Sergiu Silaghi, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, consilierul judeţean Oliviu Buzgău, respectiv sute de localnici. Programul artistic a avut de toate, de la dansuri româneşti, maghiare, şvăbeşti şi ţigăneşti, până la foc de artificii şi discotecă în aer liber. Captele de afiş ale spectacolului au fost Petrică Mureşan şi Raoul.

  Premieră la Santău
  Primarul comunei Santău, Marinel Rotar, a declarat că Zilele comunei sunt organizate din respect faţă de toţi cetăţenii localităţii. “Împreună cu viceprimarul Silaghi Sergiu, împreună cu Consiliul Local, am hotărât că din acest an să devină o tradiţie şi la noi sărbătorirea zilelor comunei. Şi noi merităm acest lucru pentru că avem cetăţeni activi în comuna Santău, oameni harnici, destoinici, foarte mulţi oameni care lucrează la fabrici în Carei, Satu Mare şi Tăşnad, angajaţi în comuna Santău la societăţile comerciale şi agricole, foarte mulţi legumicultori, horticultori, copii, studenţi. Avem foarte mulţi bătrâni, care au trudit o viaţă întreagă. Pentru toţi aceştia am decis că merităm să organizăm acest eveniment măcar o dată pe an, pentru a ne bucura împreună”, a declarat primarul Marinel Rotar.

  CJ sprijină dezvoltarea Santăului
  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi-a început discursul prin a-i felicita pe primarul Marinel Rotar, viceprimarul Sergiu Silaghi şi pe toţi membrii Consiliului Local pentru activitatea lor, dar şi pentru decizia de a sărbători, în premieră, zilele comunei. Adrian Ştef a enumerat şi eforturile depuse de către Consiliul Judeţean pentru dezvoltarea comunei Santău. “Eu cred că este important să găsim un moment de răgaz, ca după munca depusă de-a lungul anului, să avem un moment în care socializăm, în care ne împrietenim şi în care ne cunoaştem mai bine. Cred că o merităm şi o meritaţi şi dumneavoastră. Vreau să vă spun că şi Consiliul Judeţean este alături de comuna Santău. V-am sprijinit şi vă vom sprijini şi pe mai departe. Am alocat bani şi împreună cu conducerea comunei aţi văzut că s-a început asfaltarea în faţa Primăriei, către biserică. Totodată, am promis anul trecut cele zece costume populare şi sper că pe 1 decembrie le veţi avea. Noi, Consiliul Judeţean, treaba ne-am făcut-o. Împreună cu colegul meu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, şi prin grija Guvernului Ponta, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală comuna Santău este cuprinsă cu modernizarea străzilor”, a declarat Adrian Ştef.

  Condiţii de viaţă superioare în prezent
  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, i-a felicitat pe edilii locali pentru tot ceea ce au făcut pentru comuna Santău. Mircea Govor a mai declarat că Santăul este aproape de sufletul său, în special prin prisma faptului că şi-a petrecut o parte din copilărie în această parte a judeţului. “Comuna dumneavoastră înfloreşte, înfloreşte şi cu ajutorul Consiliului Judeţean şi al Guvernului Ponta. Îl felicit pe domnul primar, pe domnul viceprimar, pe consilierii locali pentru ceea ce au început să facă în comuna dumneavoastră. Acum 30 de ani am umblat şi eu pe drumurile de la Gostat până la Chereuşa la şcoală un an. Cunosc ce a fost atunci şi nu mai seamănă nimic. De multe ori toată lumea spune că este mai rău sau că nu sunt mulţumiţi. Eu vă spun că nu vă puteţi închipui cât a fost atunci de rău şi ce condiţii grele şi mizere au fost în această comună. Aşa că puteţi să fiţi mândri de ceea ce face conducerea comunei dumneavoastră. Eu vă pot asigura de tot sprijinul meu, al Consiliului Judeţean, împreună cu Adrian Ştef, chiar vrem să facem ca dumneavoastră să fiţi foarte mulţumiţi”, a declarat Mircea Govor.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE