More


  Tabără creştină la Negreşti Oaş

  - Advertisement -

  tabara

  Schitul Sf. Arhidiacon Ștefan s-a umplut de viață în această săptămână când i-au trecut pragul peste 80 de tineri și 10 profesori. Tabăra “Hristos în mijlocul nostru” este organizată de Protopopiatul Ortodox Român Oaş şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Protopopiatul Oaş – ATOPO şi are binecuvântarea PS Iustin Sigheteanul, episcop vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

  De menționat mai e si ajutorul însemnat pe care l-au oferit Primăria și Consiliul Local Negrești Oaș și Consiliul Județean Satu Mare in desfasurarea in cele mai bune conditii a taberei. “Este o tabără frumoasă care îmi aduce aminte de taberele din copilăria mea. Au activități superbe în acest peisaj mirific de aici de la Luna Şes fără telefoane, fără tehnologie, activități, pictură, rugăciune, drumeții, socializare, experiențe foarte plăcute. Zic eu că este o tabără foarte reușită pe care vrem să o sprijinim consecvent în fiecare an. Anul acesta a fost mai ușor fără telefoane și fără tehnologie pentru că știau deja că li se iau, le-au depozitat toate în săculețul special fără probleme. Cred că a fost o experiență interesantă pentru ei și sănătoasă, zic eu”, a declarat Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești Oaș.

  În cadrul taberei sunt cuprinse o serie de activităţi: discuţii pe marginea unei teme propuse, ateliere de lucru, rugăciune, observaţii astronomice cu aparatură de specialitate, activităţi sportive, concursuri, drumeţii, foc de tabără şi activităţi pentru cultivarea abilităţilor practice. “Este o inițiativă foarte bună, este un alt tip de tabără și cred că are menirea de a-i educa pe tineri în spiritul credinței. Suntem la cea de a doua ediție a taberei tinerilor creștini din județul Satu Mare. Dacă la prima ediție au fost mai mulți elevii de liceu, acum vedem că sunt împărțiți în două grupe, au fost așa de mari solicitările că a trebuit gândită toată structura pe două grupe, una pentru elevii de gimnaziu și una pentru elevii de liceu. Consiliul Județean sprijină această inițiativă. Chiar cred în faptul că putem să educăm tinerii în spiritul credinței. Hristos este în mijlocul lor în timpul activităților pe care le desfășoară, fie că sunt activități de socializare, sportive sau în timpul cântărilor religioase, având un efect benefic în formarea lor. Faptul că în momentul de față societatea și-a cam pierdut scala de valori, prin astfel de inițiative în care biserica, alături de autorități și societatea civilă, pune accentul pe credință, ne dă optimismul de a privi cu încredere spre viitor “, a declarat Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

  Programul de activităţi este coordonat de pr. Marcel Malanca, coordonator catehetic al Protopopiatului şi preşedinte ATOPO, împreună cu un grup de profesori şi formatori voluntari de la diferite instituţii şcolare şi ONG-uri. Atât profesorii cât şi tinerii participanţi din tabăra creştină de la Luna Şes consideră benefică organizarea acesteia, adăugând că ar trebui organizate mai multe serii ale acestei tabere şi în vara anului viitor.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img