More


  Baschet / Lot definitivat la CSM

  =

  2

  Mult aşteptata conferinţă de presă în care s-a prezentat în proporţie de peste 90% lotul echipei de baschet de la CSM a avut loc ieri.

  Prezenţi la discuţii, preşedintele secţiei, Florin Mureşan, antrenorul Petru Eleş şi căpitanul Andreea Orosz au vorbit despre viitorul grupării sătmărene. S-a mers în continuare pe proiectul cu jucătoare sătmărence, iar Andreei Orosz, emblema clubului, i s-a propus ca, alături de Lavinia Năstruţ, să preia funcţia de antrenor secund.
  Lotul care va număra nouă senioare şi patru junioare se va reuni pe data de 1 septembrie. Referitor la baschetbalistele care vor evolua din acest sezon, patru sunt sătmărence: Andreea Orosz (Olah), Eniko Laza, Renata Szmutku şi Flavia Ferenczi, plus alte românce, Bianca Voica, care rămâne încă un sezon la Satu Mare, Andreea Pop de la U Cluj. În plus vor sosi la Satu Mare şi trei americance, iar acestea sunt specializate pe posturile de pivot. Este vorba despre Ashley Adams, Toccara Ross şi Stephanie Sension. Acestea provin din colegii importante din SUA, cu evoluţii remarcabile în campionate precum cel al Ecuadorului, Finlandei, Australia şi America. În plus, la echipă se vor alătura şi junioarele Diana Moldoveanu, Valentina Bolba, Andra Neşte şi Teodora Vasile. S-a discutat şi cu o altă sătmăreancă, Adina Pop, însă deocamdată nu s-a ajuns la o înţelegere.
  “Am dori să continuăm proiectul, aşa cum am promis sezonul trecut, cu sătmărence în lot. Le mulţumesc Andreei Orosz şi lui Eniko Laza pentru că au rămas la Satu Mare şi mă bucur că am reuşit să o aducem acasă şi pe Flavia Ferenczi, singura sătmăreancă ce nu a jucat la Satu Mare“, a precizat Florin Mureşan.
  Petru Eleş a prezentat lotul de jucătoare şi a dat mai multe detalii despre americancele care vor sosi la echipă. “Vom avea un lot bun, cu trei pivoţi care au jucat prin campionate importante. Îmi cer scuze domnului preşedinte Valer Neagu pentru tot ce s-a întâmplat în vara asta. Am fost mai mult plecat, la stagii de pregătire şi la cererea FRB la Europeanul de la Oradea şi Timişoara şi astfel am lipsit mai mult de la club. Pe una dintre jucătoarele străine am reuşit să o văd şi să discut cu ea în America de Sud, unde am participat la Final Four-ul Ligii Campionilor“, a completat Eleş.
  Referitor la programul de pregătire, echipa va perfecta mai multe meciuri amicale. Este vorba despre un turneu la Timişoara, MTK Budapesta doreşte să joace două partide de verificare la Satu Mare, iar CSM-ul s-ar putea deplasa la Miskolc, pentru un joc cu echipa de FIBA Cup din localitate.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img