More

  Cantonament pentru Mondiale!

  3

  La sfârșitul săptămânii trecute peste 30 de karateka de la CSM Satu Mare au participat la un minicantonament pe plan local. Antrenorii Mihai Hanca și Florin Curileac au avut la dispoziție loturile de cadeți, juniori și seniori de la club , sportivii începând astfel pregătirile pentru competițiile din toamna acestui an.


  ”Avem sportivi proveniți de la cluburile sătmărene, Yakuza, Zanshin , Bushido. Am vorbit și cu Nord Vest Karate și suntem deschiși pentru colaborări cu toate asociațiile de karate din Satu Mare. Vrem să adunăm la CSM tot ce e mai bun în karateul sătmărean”, spune Marian Râșnoveanu, managerul secției de karate.
  Legat de program, Râșnoveanu spune că sportivii au avut parte de două antrenamente pe zi , de programe de recuperare și relaxare și că pe viitor își dorește ca astfel de acțiuni să devină o obișnuință în cadrul clubului. ”Vrem ca și în septembrie să mai facem un stagiu de pregătire pentru că de luna viitoare încep competițiile. Avem Cupa Rapid la București, Cupa Campionilor la Cluj și apoi în octombrie e Campionatul Mondial din Polonia” a mai declarat Marian Râșnoveanu care e convins că sportivii sătmăreni vor face o figură frumoasă la Mondiale.
  ”Avem 80 % dintre federații strânse într-una singură. La nivel mondial există o tendință de unificare și de a încerca introducerea acestui sport printre cele olimpice. Cred că în șase – opt ani vom reuși acest lucru”, a mai declarat Râșnoveanu, care e convins că altfel ar putea fi finanțate cluburile de karate dacă acest sport ar deveni olimpic în câțiva ani.
  Florin Mureșan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE