More

  Zburova şi Mathews au sosit la CSM

  volei

  Echipa de volei feminin de la CSM Satu Mare s-a întărit în aceste zile cu două sportive din străinătate. Ieri dimineaţă, la sala LPS, alături de celelalte voleibaliste au participat la antrenament şi slovaca Ivana Zburova şi americanca Alexis Mathews.

  Despre Zburova am aflat că vine după două luni de pauză, după ce a câştigat în această vară campionatul în Austria. Joacă pe postul de ridicător şi acum doi ani a devenit vice-campioană naţională în România, cu Dinamo.

  În schimb, americanca Mathews (foto) se află pentru prima dată la o echipă din Europa. A terminat facultatea de fashin şi design şi a jucat la Universitatea din Detroit, pe postul de trăgător principal. Antrenorul Adrian Pricop a vorbit despre faptul că la Satu Mare va mai ajunge o jucătoare. Este vorba despre o bulgăroaică, sportivă care cochetează cu echipa naţională, evoluează pe postul de trăgător secund şi poate semna zilele următoare cu CSM. “Cele două vin după o pauză, dar deja au efectuat două antrenamente. Am văzut un plus la echipă după venirea celor două, sper să ne ajute să avem evoluţii bune în campionat. Este un campionat cu 12 echipe din care jumătate joacă în cupele europene. Deci vă daţi seama că vor fi meciuri tari cu echipe valoroase“, a spus Adrian Pricop.

  Referitor la programul de pregătire, de miercuri voleibalistele vor intra în cantonament la Buşteni, timp de zece zile. Urmează apoi, în septembrie, două turnee de verificare. Unul în perioada 6-7 septembrie în Luxemburg şi unul în perioada 12-14 septembrie la Craiova.

  Startul de sezon pentru gruparea sătmăreană este programat pe 3 octombrie, în primul tur al Cupei României, pe teren propriu cu CSM Lugoj. Pe 11 este programat returul, iar pe 15 octombrie echipa sătmăreană va debuta şi în campionatul Diviziei A1, tot pe teren propriu cu Pt. Neamţ.

  Daniel Chioreanu

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE