More


  Florin Gardoş, “peştişorul de aur” pentru LPS

  - Advertisement -

  1

  Florin Gardoş este cu siguranţă sătmăreanul momentului! Transferul fundaşului lansat de LPS şi Someşul Satu Mare în Premier League au făcut din Gardoş vedeta ştirilor sportive la toate televiziunile iar suma încasată de Steaua, 6,8 milioane de euro, l-a urcat pe acesta pe locul doi în topul celor mai tari transferuri din Liga 1.

  Povestea lui Gardoş e deja arhicunoscută… A început fotbalul la Olimpia cu prof. Iosif Kalmar iar la 12 ani a ajuns la LPS sub comanda lui Dacian Nastai.A urmat transferul la Someşul Satu Mare iar o perioadă a fost împrumutat la Florenţa Odoreu sau Spicul Ardud. De la Someşul e transferat la Concordia Chiajna iar pasul spre Steaua îl face odată cu instalarea ca antrenor în Ghencea , acum 4 ani, a lui Victor Piţurcă.
  “Nu ştiu pe câţi ani a semnat, ştiu salariul, dar nu îmi cereţi să vă spun. Pentru Steaua, suma a fost de 6,8 milioane de euro. Este o sumă care se supune regulamentelor internaţionale. Ne vor rămâne 6 milioane şi ceva. Dar valoarea transferului asta este”, a spus preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală.
  Conform regulamentelor internaţionale, 5% din suma de transfer a unui fotbalist se achită o taxă de solidaritate către cluburile care l-au format pe jucător până la 23 de ani.
  Asta ar însemna ca LPS Satu Mare, Someşul şi Concordia Chiajna să împartă 340.000 euro.

  2

  “Nu ştiu încă exact cum se împarte această sumă. Azi (n.r. ieri) e sărbătoare şi nu se lucrează la FRF, dar luni vom cere paşaportul fotbalistic de transfer a lui Gardoş ca să vedem concret cât la sută revine LPS-ului. Apoi conducerea trebuie să facă mai departe demersurile pentru a încasa banii de la clubul englez”, ne-a spus Dacian Nastai, cel care l-a antrenat şapte ani pe Gardoş la Satu Mare.
  Interesant e că banii pentru taxa de solidaridate ar trebui achitaţi direct de Southampton şi nu de Steaua!
  “La primul calcul ar fi o sumă între 50.000 şi 100.000 de euro, dar mai multe date vom avea luni” a completat Nastai care a cerut sfaturi de la cei de la Ardealul Cluj, club care l-a format pe Chiricheş şi care a încasat o sumă frumuşică din transferul acestuia la Tottenham.

  Nastai: “E un exemplu pentru toţi copiii din Satu Mare”
  Dacian Nastai a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Gardoş.
  “E un caracter deosebit. Şi el şi familia lui reprezintă un exemplu bun de urmat pentru cei care fac fotbal acum. Tatăl lui Gardoş nu a venit niciodată la mine să-mi ceară socoteală de ce copilul lui nu joacă, sau de ce a plecat la Ardud sau la Odoreu. Au fost şi momente mai neplăcute în cariera lui dar a ştiut mereu cum să treacă peste ele. E un campion adevărat şi sunt sigur că nu se va opri la Southampton ci în scurt timp va ajunge la o echipă de top în Premier League”, a povestit antrenorul de la LPS Satu Mare.

  3

  Va avea numărul 5 pe tricou
  Transferul lui Florin Gardoş la Southampton a fost oficializat joi, iar fundaşul român a primit deja noul tricou de joc şi a oferit primele declaraţii în postura de nou jucător al ”sfinţilor”.
  Florin Gardoş a semnat joi cu Southampton, după ce ”sfinţii” au plătit circa 6,8 milioane de euro în schimbul său. Fostul fundaş al Stelei a fost ”luat în primire” deja de antrenorul Ronald Koeman şi de staff-ul media al echipei din Premier League, oferind deja primele declaraţii în postura de nou jucător. Interesant este că, având în vedere data transferului – cu doar două zile înainte de startul sezonului, ”sfinţii” i-au dat deja şi numărul cu care va juca în acest sezon, este vorba de numărul 5, purtat în sezonul trecut de Dejan Lovren, fundaşul croat care a plecat la Liverpool pentru 20 de milioane de euro în această vară. Ar putea fi, totodată, un semn că Gardoş va fi titular de drept la Southampton, odată ce se va recupera după accidentare.
  ”Southampton este o echipă care a avut un sezon bun stagiunea trecută, deci nu a fost o decizie greu de luat pentru mine. Întotdeauna am afirmat că un transfer în Premier League ar însemna un pas uriaş în cariera mea şi un vis devenit realitate. Am avut noroc şi acum mi-am îndeplinit visul. Este una dintre cele mai fericite zile din viaţa mea”, a declarat Gardoş pentru site-ul oficial al clubului englez.
  “Am vorbit doar câteva minute cu Ronald Koeman, care mi-a spus că abia aşteaptă să lucrăm împreună. Este o şansă mare pentru mine. Ca antrenor ştiu că este un adevărat profesionist, un mare antrenor. Mi-au spus acest lucru şi Chivu şi Lobonţ, care au fost pregătiţi de el”, a dezvăluit fostul fundaş al Stelei.

  Convocat la Naţională pentru meciul cu Grecia
  După ce a ajuns la formaţia din Premier League, Victor Piţurcă i-a şi transmis un fax de convocare preliminară pentru meciul cu Grecia din preliminariile Campionatului European din 2016.
  Fostul fundaş al Stelei a primit acest fax cu o zi mai târziu decît ceilalţi stranieri din cauza faptului că, la momentul trimiterii convocărilor, Gardoş încă era jucătorul roş-albaştrilor. Partida Grecia-România este prima din campania de calificare la C.E. 2016.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img