More


  Handbal / Oficial, Janos Olah poate evolua la Satu Mare

  =

  handbal

  Din câte se pare, datorită demersurilor, efectuate de avocatul Sergiu Gherdan, handbalistul Janos Olah, cel care se pregăteşte deja cu CSM Satu Mare, va avea drept de joc. Asta înseamnă că handbalistul de origine maghiară, care a mai evoluat în Liga Naţională pentru gruparea sătmăreană va putea evolua de la toamnă în echipa pregătită de Nicolae Istrate. Vă reamintim că FRH a introdus în regulament faptul că în liga secundă nu pot evolua decât jucători din România. O soluţie destul de radicală, care a dus la acest demers întreprins de avocatul Gherdan. Iată comunicatul primit pe adresa redacţiei:

  “În urma demersurilor efectuate faţă de Federaţia Română de Handbal, sportivului OLAH JANOS i-a fost recunoscut dreptul de joc în Divizia A de Handbal Masculin, sezonul 2014/2015. Această decizie a fost adoptată întrucât s-a probat în faţa FRH faptul că la data adoptării regulamentului pentru sezonul 2014/2015, sportivul avea în curs de derulare un contract cu CSM Satu Mare încheiat anterior adoptării respectivului regulament, încadrându-se astfel pe excepţia prevăzută de art. 4.3. din Regulamentul FRH al Diviziei A pentru sezonul 2014/2015 (“sportivi ce au un contract în derulare”).

  Alături de faptul că s-ar încadra pe dispoziţiile art. 4.3. din regulament clientul nostru, domnul JANOS OLAH (cetăţean al unui stat membru UE, respectiv Ungaria), a susţinut în faţa FRH faptul că regula de principiu instituită prin acest regulament (respectiv a ineligibilităţii jucătorilor de o altă cetăţenie decât cea română) contravine dispoziţiilor art. 45 din Tratatul Uniunii Europene privind libera circulaţie a “lucrătorilor” şi interzicerea discriminării acestora pe motiv de cetăţenie după cum a fost interpretat acest articol în cauza Curţii de Justiţie a Uniunii Europene C-415/93, Bosman (ca o paranteză, jucătorul de fotbal Bosman urmărea de asemenea transferul la o altă echipă franceză, din Liga a II-a).

  La momentul de faţă sportivului OLAH Janos, fiindu-i aprobat dreptul de joc în sezonul 2014/2015, nu mai are din punct de vedere legal un interes să efectueze demersurile necesare sesizării Comisiei Europene privind acest regulament astfel încât acesta va rămâne în vigoare.

  Cu toate acestea, din punct de vedere ştiinţific şi teoretic, orice jucător cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene ce doreşte să evolueze în sezonul viitor în Divizia A de Handbal masculin a României, precum şi orice club divizionar A de handbal masculin ce urmăreşte să înregimenteze un jucător cetăţean al unui stat membru UE poate efectua demersurile necesare privind invalidarea acestui regulament în mod flagrant contrar dispoziţiilor art. 45 TUE şi hotărârii CJUE din Bosman, după cum poate efectua demersurile necesare privind obţinerea de despăgubiri pentru prejudiciul astfel creat.“
  GHERDAN Sergiu-Valentin  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img