More

  Parteneriat între Ferencvaros şi Satu Mare

  2

  Un nou parteneriat sportiv între Satu Mare şi ţara vecină a fost semnat miercuri. Este vorba despre o colaborare pe ramura handbal feminin, între Ferencvaros şi Satu Mare, Csenger, Mateszalka şi Fehergyarmat.

  Unul dintre iniţiatorii acestui proiect, semnat miercuri la Fehergyarmat, este un sătmărean stabilit în Ungaria, pe numele său Zoltan Kiss. Acesta a evoluat ca şi handbalist la CS Unio, în anii de glorie ai echipei.
  Nu a lipsit nici preşedintele secţiei de handbal a celor de la Ferencvaros, Zsolt Akos Jenei, care s-a arătat bucuros de această colaborare cu oraşele mai sus menţionate, mai ales că va exista posibilitatea de a extinde aria de selecţie şi la Satu Mare. Legat de oraşul nostru să menţionăm că echipa de handbal care evoluează în Liga Campionilor va colabora cu CS Atletik Satu Mare, de altfel, la eveniment a fost prezent şi antrenorul Albert Kibedi, iar Bianca Mazilu a jucat în meciul demonstrativ dintre Ferencvaros şi cea a regiunii Szatmar, fiind singura sătmăreancă reprezentantă în echipă. Formaţia maghiară se află de ieri la Baia Mare, unde participă la un turneu important.
  Nu puteam să nu amintim de cel care a reprezentat motorul acestei colaborări, Vasile Fogel, care speră ca handbalul feminin să fie revigorat datorită proiectului, de la nivel de mini-handbal, iar copiii să fie atraşi spre acest sport, iar profesorii de educaţie fizică să se perfecţioneze în ramura handbalului. În acest sens vor avea loc două cursuri anuale, unul la Budapesta şi celălalt în localităţile cu care s-a făcut colaborarea.
  Din partea Asociaţiei Judeţene de Handbal a fost prezent preşedintele Ciprian Fabian, cel care va fi responsabil a derulării proiectului.

  Daniel Chiorean

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE